Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vicepreşedintele ANT: Suntem foarte pregătiţi de 1 Mai. Sunt convinsă că va fi plin de turişti

Vineri, 12 Aprilie 2013 (18:09:43)

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, susţine că staţiunile de pe litoral sunt pregătite să primească turişti de 1 Mai, remarcând că s-au făcut multe investiţii importante în unităţi de cazare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Suntem foarte pregătiţi de 1 Mai. Eu sunt convinsă că de 1 Mai va fi plin de turişti. Pot veni, condiţiile sunt mai mult decât primitoare, s-au făcut investiţii, sunt multe modernizări, multe structuri noi care apar şi asta nu poate decât să mă bucure", a declarat, vineri, Mirela Matichescu, cu prilejul unei vizite în staţiunile din sudul litoralului.

Ea a mai spus că a găsit unităţi de cazare la standarde europene în care s-au făcut investiţii importante în ultima perioadă.

"Se investeşte şi e foarte bine. Sunt plăcut surprinsă s-au putut accesa fonduri, s-au creat unităţi de cazare care se ridică la nivelul standardelor europene. Cred că au început să înţeleagă că atâta timp cât nu investeşti nu ai cum să atragi turişti. Aceştia au început să se plimbe, au termen de comparaţie. Din ce am discutat cu investitorii, acesta este un prim pas pe care trebuie să-l facă pentru atragerea turiştilor", a explicat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Mirela Matichestu a precizat că fiecare staţiune trebuie să aibă un anumit specific astfel încât fiecare turist "să îşi găsească locul".

"Ne dorim să dezvoltăm această zonă a turismului de litoral (n.r. - sudul litoralului), să încercăm să vedem pe ce segmente ne putem îndrepta. Să vedem cine sunt cei care pot veni în Eforie, Mangalia, cine sunt cei care se duc în Mamaia, nu putem să extindem partea distractivă a staţiunii Mamaia pe întreg litoralul. Trebuie să găsim segmentele astfel încât să putem dezvolta o zonă care să se ridice la toate aşteptările turiştilor", a menţionat Matichescu.

Ea a mai spus că va încerca să rezolve şi o problemă ridicată de diverşi investitori, respectiv că bazele de tratament din cadrul unor hoteluri nu aparţin de unităţile de cazare, ci de Ministerul Sănătăţii şi nu ar exista o colaborare strânsă între cele două entităţi.

"Este un demers pe care doresc să-l încep cum ajung la Bucureşti să stabilim nişte întâlniri la nivelul Ministerului Sănătăţii să vedem ce putem face cu aceste baze de tratament care au fost separate de unităţile de cazare. Este rezultatul unei privatizări care nu s-a făcut aşa cum a trebuit, însă încercăm să remediem şi să-i sprijim pe cei care au investit în structurile de cazare. Vom vedea ce soluţii sunt ca să creăm un climat de colaborare între administratorii de unităţi balneare şi cei de structuri hoteliere şi să vedem cum putem să dezvoltăm această latură a turismului", a mai declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Mirela Matichescu a făcut, vineri, o vizită în staţiunile din sudul litoralului şi a avut întâlniri cu mai mulţi hotelieri din această zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele ANT: Suntem foarte pregătiţi de 1 Mai. Sunt convinsă că va fi plin de turişti.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreşedintele ANT: Suntem foarte pregătiţi de 1 Mai. Sunt convinsă că va fi plin de turişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei