Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Internaţională a Democraţiei, Sanda-Maria Ardeleanu face apel la toleranţă şi dialog

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu lansează un apel către liderii politici la toleranţă şi dialog. Apelul a fost făcut cu prilejul Zilei Internaţionale a Democraţiei care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 15 septembrie. „Ziua Internaţională a Democraţiei oferă o oportunitate Parlamentelor şi cetăţenilor din întreaga lume să se angajeze într-un dialog despre aşteptările oamenilor, despre politicile guvernamentale, despre rolul Parlamentului şi despre căile de consolidare a Democraţiei. Mai mult ca în oricare alt moment, liderii politici trebuie să aibă responsabilitatea de a promova şi practica toleranţa politică prin acţiunile lor. Mi-am propus să promovez principiile democraţiei, începând cu toleranţa la nivelul discursului politic, o modalitate concretă de manifestare a democraţiei fiind tocmai libera exprimare în dialogul cu colegii parlamentari şi cu cetăţenii”, a declarat Ardeleanu.

Parlamentarul democrat-liberal consideră că democraţia nu a fost inventată de nimeni şi nu aparţine nimănui, dar cu siguranţă trebuie să fie a tuturor. În opinia deputatului PDL, România este un stat democratic în care clasa politică mai are încă multe de învăţat despre aplicarea democraţiei.

„Aşa cum Naţiunile Unite stipulează clar în una din rezoluţiile adoptate, nu există un model unic de democraţie, deşi partidele democratice împărtăşesc trăsături comune. În calitate de parlamentar, sunt conştientă de faptul că identificarea metodelor prin care se poate consolida Democraţia în România reprezintă un obiectiv în sine al activităţii în Parlamentul României. România trebuie să îşi întărească democraţia astfel încât derapajele de la principiile fundamentale ale acesteia să nu mai fie posibile. Dialogul şi implicarea societăţii civile în procesul politic sunt un prim pas pentru îmbunătăţirea climatului democratic. Ca profesor cred că este nevoie şi de o consolidare a educaţiei în rândul tinerilor în direcţia respectării principiilor Democraţiei”, a mai spus Sanda-Maria Ardeleanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Ziua Internaţională a Democraţiei, Sanda-Maria Ardeleanu face apel la toleranţă şi dialog.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Ziua Internaţională a Democraţiei, Sanda-Maria Ardeleanu face apel la toleranţă şi dialog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei