Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Gospodaru: Liderii opoziţiei au demonstrat că nu îşi doresc dialogul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Dan Gabriel Gospodaru consideră că cei trei lideri ai opoziţiei, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, refuză orice dialog cu actuala putere. Gospodaru a făcut referire în special la gestul liderului PSD, Victor Ponta, care a rupt scrisoarea pe care preşedintele României Traian Băsescu le-a trimis-o celor trei, în care le transmitea acestora că este dispus să-şi dea demisia dacă PNL, PSD şi PC acceptă revizuirea Constituţiei.

Deputatul PD-L de Suceava a subliniat că, deşi liderii opoziţiei au reclamat faptul că actuala putere nu este deschisă la dialog, aceştia sunt cei care blochează orice încercare de a se discuta pe marginea unor probleme importante pentru România.

Reamintim că Traian Băsescu le-a trimis liderilor PNL, PSD şi PC o scrisoare în care garanta faptul că îşi va da demisia din funcţie în situaţia în care vor accepta revizuirea Constituţiei, aşa cum a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, precum şi propunerea de reducere a mandatului preşedintelui la patru ani.

„Vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale”, se preciza în respectiva scrisoare.

În acelaşi document, Traian Băsescu mai preciza: „Consecvent ideii de respectare a votului electoratului şi principiilor Constituţiei, îmi permit să vă reamintesc faptul că prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral şi maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect, cu propuneri adecvate, l-am ridicat şi în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni în data de 6 februarie 2012. Din păcate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constituţiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a rămas până astăzi fără un răspuns oficial din partea partidului dumneavoastră”.

 

Traian Băsescu vrea ca mandatul preşedintelui să fie de patru ani

Traian Băsescu i-a rugat pe liderii PNL, PSD şi PC ca în cadrul Congreselor Extraordinare ale celor trei partide care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute să solicite votul pentru trei propuneri „care au ca obiectiv respectarea votului românilor”. În scrisoarea adresată celor trei preşedinţi ai partidelor de opoziţie, şeful statului a făcut referire la participarea parlamentarilor PNL, PSD şi PC la procesul de revizuire a Constituţiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul
referendumului din noiembrie 2009, respectiv Parlament unicameral şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Traian Băsescu a mai solicitat ca reprezentanţii opoziţiei să fie de acord şi cu reducerea mandatului Preşedintelui României la patru ani, astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan. El a mai precizat că lucrările pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei ar trebui să se desfăşoare astfel încât legea de revizuire a Constituţiei să fie supusă referendumului cu ocazia alegerilor locale.

„Consider că o astfel de abordare este în măsură a da oamenilor politici ocazia să respecte înscrisul constituţional de la art. 2 din Constituţia României care precizează dreptul de exercitare a suveranităţii naţionale a poporului roman prin referendum. În acelaşi timp, apreciez că revenirea la mandatul de patru ani pentru Preşedintele României este necesară în perspectiva consolidării deplinei democraţii”, se mai arată în scrisoarea preşedintelui României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodaru: Liderii opoziţiei au demonstrat că nu îşi doresc dialogul.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodaru: Liderii opoziţiei au demonstrat că nu îşi doresc dialogul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei