Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Milici: Guvernul i-a favorizat pe primarii PD-L când a împărţit bani pentru alimentări cu apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni acuză actualul Guvern condus de Emil Boc că i-a favorizat pe primarii PD-L atunci când a împărţit fondurile pentru investiţii în alimentări cu apă. Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Milici, a făcut referire la investiţiile realizate prin Ordonanţa de Urgenţă Nr. 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural, arătând că în ultimii doi ani localităţile conduse de primari PD-L au primit de două ori mai multe fonduri decât comunele cu primari PSD.

„Acest program de dezvoltare a infrastructurii a fost lansat în 2006. Ordonanţa urmărea îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor din zonele rurale. Conform acestei ordonanţe, peste 8,6 milioane de oameni ar fi trebuit să beneficieze de introducerea sistemelor de apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare. În realitate, peste 3,5 miliarde de lei au fost cheltuiţi până în prezent, iar acest program nu şi-a atins obiectivele”, a spus Milici.

El a adăugat că în ultimii doi ani, la nivel naţional, localităţile cu primari PD-L au primit o sumă de peste 330 de milioane de lei, în timp ce comunele cu primari PSD au primit mai puţin de 176 de milioane de lei. Vicepreşedintele PSD Suceava a precizat că localităţile conduse de primari PSD au primit mai puţini bani de la Guvern, deşi social-democraţii au mai mulţi primari decât cei de la PD-L. „Primarii PSD au primit de două ori mai puţin, în condiţiile în care PSD are cu 20% mai multe primării în această ţară şi cu 20% mai multe proiecte depuse. Mai mult, proiectele depuse de primarii PSD au întrunit punctaje mai mari decât cele depuse de primarii PD-L. Practic, prin această măsură, Guvernul Boc nu a făcut altceva decât să condamne la sărăcie localităţile din România unde PD-L nu a fost votat. Peste 1,2 milioane de români la această dată trăiesc în localităţi în care nu s-a mai primit un ban de mai bine de doi ani. Şi vreau să se ţină cont de un lucru. Chiar şi în localităţile care sunt conduse de primarii PD-L unde s-au făcut aceste proiecte de alimentări cu apă, oamenii nici măcar nu mai au după ce să bea apă”, a mai declarat Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milici: Guvernul i-a favorizat pe primarii PD-L când a împărţit bani pentru alimentări cu apă.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Milici: Guvernul i-a favorizat pe primarii PD-L când a împărţit bani pentru alimentări cu apă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Papagali comunisti trimis de
(10 mai 2011, 12:18:23
To"asu Milici, cand ajungeti voi la ciolan(daca ajungeti), sa faceti macar la fel si atunci toate localitatile vor avea apa curenta si canalizare. Cumva localitatile cu primari PDL sunt din alta tara? Sau care e problema? Aveti putintica rabdare si ajungeti si voi la impartitul malaiului.Demagogie ieftina. Gargara comunista. Cum ganditi voi, sa dai bani la fiecare localitate din tara, ar ajunge pentru cate 50 de metri de teava. Asa vreti?
2.   V-a dat mai puţin ca să nu vi se urce apa la cap trimis de
(10 mai 2011, 12:46:31
nea Milică matale eşti dus tare cu pluta sau faci pe prostul. te apuci de dezgropat morţii, dar ia încearcă cu cazmaua prin 2000 - 2004. nu aţi făcut NIMIC, doar aţi băgat banii la teşcherea. zi mersi de cât v-au dat pdl-işti şi mai lasă demagogia că asta îl prinde mai bine pe ospătar.
3.   De ce papi căcățel ca să te afli în treabă? trimis de
(10 mai 2011, 13:02:26
Localitățile PSD-iste au avut proiecte făcute pe colțul mesei de la cârciumă. în loc să angajeze consultanți cu experiență au respectat disciplina lui mârza și au făcut studiile de fezabilitate la consultanți  ☭ ați de conducerea de partid (niște ratați analfabeți care nu știau cum îi cheamă cu buletinul în mână). Bineînțeles miza hârțogaielii a fost DOAR paraîndărătul atât de necesar în vremuri de restriște. CONSECINȚA: nici unul din proiectele întocmite de „profesioniștii de partid” nu a obținut mai mult de 45-50 de puncte. proievtele câștigătoare și beneficiare de finanțare au avut undeva peste 65-70 de puncte. Pe ce mama mă-sii vrei să primești fonduri? Pe niște bucăți de hârtie igienică maculate agramat de către funcționărimea impotentă dar licențiată spiru haret?
4.   Stiu doar ca.. trimis de
(11 mai 2011, 08:26:49
tot se va uita la articolulul asta si va inebuni de fiecare data cand va vedea ca nu-l prea comenteaza. ASA E DOM' MILICI !! CE I-ATI ZIS-O !! dar de unde ?laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei