Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Onofrei crede că lupta politică l-a făcut pe Mîrza să-şi piardă puţin din raţiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declaraţia preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PSD, senatorul Gavril Mîrza, potrivit căreia sumele investite de Consiliul Judeţean în promovarea turistică a judeţului nu şi-au atins eficienţa întrucât structurile de cazare au un grad de ocupare scăzut, a stârnit indignarea democrat-liberalilor suceveni.
Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, s-a arătat consternat de declaraţia colegului său de coaliţie, declaraţie care în opinia lui „e făcută împotriva bunului simţ, a statisticii reale şi mai ales a efortului care se face pentru a promova judeţul”.
Onofrei a menţionat că în prezent gradul de ocupare în locaţiile turistice din judeţ se situează între 80% şi 100%, asta în condiţiile unui an de criză, în care toată lumea se aştepta ca numărul de turişti să scadă. Îmbucurător, a spus senatorul PD-L Suceava, este faptul că turiştii vin acum în Bucovina nu numai în weekend, ci şi în concediu. „Trebuie să avem în vedere datele reale şi nu doar datele pur statistice, pentru că în statistică depinde când se culeg aceste date şi cum sunt culese. Apoi, vrem, nu vrem, trebuie să ţinem cont cât de cât de fenomenul românesc în care diferenţa între realitate şi raportare este mare, pentru că unii mai ascund din date pentru că şi în zona turistică este suficient de multă evaziune fiscală. Oricine poate să dea un telefon la o pensiune din Suceviţa, Gura Humorului, Vatra Dornei sau chiar din Fălticeni să vadă dacă se mai pot găsi sau nu locuri de cazare”, a spus Onofrei.

 

„Domnul Mîrza ar trebui să vină să spună ce a făcut pentru turismul din Bucovina secretarul de stat PSD Corneliu Popovici”

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava crede că ar trebui să se facă o comparaţie între sumele investite în promovarea judeţului şi gradul de ocupare în locaţiile turistice în perioada în care Gavril Mîrza a fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi cele din perioada în care instituţia este condusă de Gheorghe Flutur.
Parlamentarul democrat-liberal susţine că singura investiţie făcută de Mîrza a fost în cabana de la Călineşti, care a avut un grad de ocupare de 100%, „dar cu turişti de partid care nu plăteau”.
Onofrei consideră că, în calitate de senator, Mîrza ar trebui să pună umărul la promovarea judeţului şi nu să facă declaraţii denigratoare care nu fac bine Bucovinei.
„Mă surprind declaraţiile domnului Mîrza. Dacă la domnul Cătălin Nechifor este de înţeles că poate să facă declaraţii hazardate, totuşi, la experienţa pe care o are domnul Mîrza, nu mă aşteptam să facă asemenea declaraţii”, a precizat Onofrei.
El i-a adus aminte lui Mîrza că PSD are un secretar de stat la Ministerul Turismului, în speţă Corneliu Popovici, şi că ar trebui să vină să spună ce a făcut acesta pentru turismul din Bucovina.
Orest Onofrei este convins că, la finalul sezonului, gradul de ocupare a locaţiilor turistice va fi cel puţin dublu faţă de anul trecut. Senatorul democrat-liberal a găsit explicaţii la afirmaţiile făcute de colegul său de la PSD: fie i s-au servit în mod intenţionat nişte date statistice eronate, fie lupta politică l-a făcut să-şi piardă puţin din raţiune.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei crede că lupta politică l-a făcut pe Mîrza să-şi piardă puţin din raţiune.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Onofrei crede că lupta politică l-a făcut pe Mîrza să-şi piardă puţin din raţiune1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dulau latra! trimis de
(24 aug 2009, 14:37:15
A inceput sa latre dulau de Marginea, dupa ce s-a plimbat pe la mai multe partide si da din gura precum o portavoce a lui Flutur, si are pretentia ca sucevenii sa-i asculte vorbele. Dar daca ar fi asa de pornit de ce cuvinteaza de neajunsurile din partidul sau. Moral ar fi sa vorbeasca acel ce este intai paznic in ograda proprie si apoi in vecinime si nu orice betivan si impedicat (sa povesteasca cei de la PNTCD de el) .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei