Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regie în politică

„Iepuraş” pentru a mima democraţia în PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Liberalii din municipiul Suceava s-au cam înţeles în privinţa viitoarei echipe care va conduce organizaţia după alegerile programate să aibă loc sâmbătă, începând cu ora 11, în sala mare a Casei de Cultură, alegeri care, după cum au fost regizate, vor rămâne fără istoric. Un act din piesa de teatru, ce-i drept cam ieftină pentru un partid de talia PNL, pe care îl vor juca liberalii mâine pe cea mai mare scenă din judeţ, a fost prezentat ieri într-o conferinţă de presă de actorii principali, liderul în exerciţiu al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, şi candidul numărul unu la funcţia de preşedinte, Mihai Aurel Steiciuc, de fapt viitorul deţinător al postului.

Cei doi au prezentat presei cu mare pompă un al doilea candidat la şefia organizaţiei, cvasinecunoscutul Marius Cernescu, un tânăr profesor de sport de 25 de ani, care în momentul de faţă nu mai profesează, fiind director al unei firme „rent a car”. Cernescu este în prezent preşedinte al tinerilor liberali din municipiul Suceava, iar prin demersul său încearcă să convingă că va fi un contracandidat puternic.

O glumă ieftină, tânărul liberal fiind folosit doar pe post de „iepuraş” pentru a asigura competiţia la vârful organizaţiei municipale Suceava a PNL. Pentru că una e să câştigi funcţia având un contracandidat, fie el şi de formă, şi alta e să candidezi de unul singur.

 

Băişanu, pas înapoi la municipiu, dar pas înainte la judeţ

Alexandru Băişanu, cel aşteptat să-i fie contracandidat serios lui Steiciuc, şi-a schimbat planurile. El a anunţat ieri că va prelua fotoliul de secretar coordonator al organizaţiei judeţene, iar la organizaţia municipală candidează doar pentru o funcţie de vicepreşedinte.  

„Din discuţiile cu colegii mei de la judeţ şi municipiu s-a ajuns la concluzia că PNL are nevoie de mine în funcţia de secretar coordonator la nivel de judeţ, funcţie care acum duce lipsă de un om care să poată să cunoască judeţul şi să ajungă în fiecare organizaţie în parte pentru revitalizarea lor. Munca mea va rămâne la nivel de municipiu, dacă voi primi voturi pentru funcţia de vicepreşedinte sau membru al Biroului Municipal, iar la judeţ voi activa pe o funcţie de organizare, pentru că PNL are nevoie de oameni care să se implice în mod direct pentru crearea unei reţele de filiale puternice”, a  declarat Băişanu.

De precizat că, în momentul de faţă, funcţia de secretar coordonator la PNL Suceava este ocupată de Iulian Angheluş.

 

Partidul derogărilor

Băişanu a precizat că Organizaţia Municipală a PNL Suceava numără în prezent 1.016 de membri, toţi având drept de vot. Numărul membrilor este semnificativ mai mare decât cel anunţat la începutul lunii februarie a.c. de către fostul candidat la Camera Deputaţilor Philip Rozopol. Acesta precizase că în urma unei inventarieri pe care a făcut-o la începutul anului, în Organizaţia Municipală Suceava a PNL mai sunt aproape 850 de membri.

Creşterea spectaculoasă a numărului de membri de partid a fost explicată de candidatul pentru funcţia de preşedinte a PNL Suceava, Mihai Steiciuc, care a declarat că, după inventarierea făcută la începutul anului, „s-a descoperit că au dispărut vreo 500 şi ceva de membri din baza de date”.

Pe de altă parte, trebuie spus că pentru a le da posibilitatea membrilor PNL să voteze, conducerea organizaţiei judeţene a aprobat o derogare de la statut, în sensul că liberalii din municipiul Suceava nu trebuie să-şi plătească cotizaţia integrală. Astfel, Alexandru Băişanu a precizat că la alegerile de sâmbătă vor putea vota membrii de partid care şi-au achitat cotizaţia în ultimele trei luni. Asta în condiţiile în care drept de vot ar fi trebuit să aibă doar membrii PNL care şi-au achitat cotizaţia de la înscrierea lor în partid.

De remarcat că şi Alexandru Băişanu este beneficiarul unei derogări de la statutul PNL şi care ar fi fost valabilă doar în situaţia în care acesta ar fi candidat pentru preşedinţia organizaţiei municipale. Potrivit statutului, Băişanu nu ar fi putut candida pentru funcţia de preşedinte, deoarece nu are o vechime de minim un an în PNL. Problema a fost rezolvată printr-o decizie a conducerii organizaţiei judeţene a PNL Suceava, care a aprobat o derogare prin care Băişanu putea să candideze.

 

Zece candidaţi la funcţia de vicepreşedinte

Pentru alegerile de mâine s-au înregistrat 31 de candidaturi, din care două pentru preşedinte, pe care le-am menţionat anterior, şi zece pentru cele şase posturi de vicepreşedinte. Pentru fotoliile de vicepreşedinţi candidează Vasile Mocanu, Lucian Lungu, Gheorghe Cosmulese, Ovidiu Ilisei, Ioana Năstase, Alin Popescu, Alexandru Isopescu, Marius Cernescu, Alexandru Băişanu şi Ştefan Gudula. În sala mare a Casei de Cultură vor fi prezenţi în jur de 1.000 de delegaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Iepuraş” pentru a mima democraţia în PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Iepuraş” pentru a mima democraţia în PNL Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei