Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2009 - Anul XIV, nr. 30 (4016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cooperare

PSD şi PD-L s-au înţeles să schimbe viceprimarii din Rădăuţi şi Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii PD-L şi PSD Suceava au ajuns, vineri, la un acord în privinţa creării unei „majorităţi funcţionale” în consiliile locale Rădăuţi şi Fălticeni. La conferinţa de presă comună pe care a susţinut-o cu preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele PSD, Gavril Mîrza, a declarat că motivaţia deciziei este aceea că „aici lucrurile nu funcţionează cum îşi doresc locuitorii”. „Începem cu aceste două municipii şi vom face şi în altă parte, dacă se va impune”, a spus Mîrza.

La Rădăuţi, a mai existat o tentativă de înlocuire a viceprimarului PNL, Constantin Galan, cu un ţărănist, prin semnarea unui „acord secret” între conducerea PD-L şi PNŢCD la nivel judeţean, însă aceasta a eşuat în urma intervenţiei liderilor PNŢCD Rădăuţi la conducerea centrală. Cu sprijinul PSD, schimbarea din funcţie a singurului liberal din CL Rădăuţi se poate realiza. Înainte de alegerile locale de anul trecut, PSD, PNL şi PNŢCD au făcut o amplă coaliţie anti-PD-L, care s-a menţinut şi în Consiliul Local inclusiv după alegerile generale şi apariţia „Parteneriatului pentru România” între PD-L şi PSD.

La Fălticeni, liberalii au în Consiliul Local două mandate, dintre care unul de viceprimar, deţinut de Gheorghe Aldea. Chiar dacă în legea administraţiei publice nu este prevăzută schimbarea din funcţie a viceprimarilor când se schimbă majorităţile, dacă Flutur şi Mîrza au anunţat înlocuirile probabil că acestea se vor realiza şi foarte repede. Surse din cele două partide spun că la Rădăuţi viceprimarul va fi PD-L, iar la Fălticeni, PSD.

La Rădăuţi ar fi al treilea viceprimar, în cele nouă luni care au trecut de la alegerile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PD-L s-au înţeles să schimbe viceprimarii din Rădăuţi şi Fălticeni.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 9 voturi
PSD şi PD-L s-au înţeles să schimbe viceprimarii din Rădăuţi şi Fălticeni1.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un Flutur pe lampa lui Mirza. Partea I trimis de
( 7 feb 2009, 11:07:16
PROMO: LAMPA LUI ILICI! LUMINA DE LA PSD VINE!

Nu stiu altii cum sunt, la Radauti, de exemplu, dar eu, cand ma gandesc la Falticeni, cred ca este nevoie de masuri ferme pentru crearea - vorba dlui Mirza - unei majoritati politice functionale in serviciul municipal de salubrizare. Daca e vorba de 'algoritm', pai atunci sa functioneze 'algoritmul' incepand cu coalitia de guvernare PSD-PC-PDL pana la ultima celula a societatii! Lasand la o parte minoritatea maturatorilor angajati la Primaria Falticeni, formata din liberali si peremisti, basca - pardon! - cativa deviationisti taranisti si penegisti, este clar nevoie de munca de lamurire, tovarasi, pentru trecerea catorva maturatori pedelisti in randul maturatorilor pesede-pecisti, in vederea crearii unei majoritati care sa mature 'functional', asa cum, tot vorba dlui Mirza, doresc locuitorii. PUBLICITATE!

2.   Un Flutur pe lampa lui Mirza. Partea II trimis de
( 7 feb 2009, 11:08:31
Am revenit in direct. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras! Liderii judeteni ai PDL si PSD au cazut de acord ca este nevoie de 'o majoritate functionala' in consiliile locale din Radauti si Falticeni si ca, pentru atingerea acestui scop, trebuie sa fie inlaturati viceprimarii in functie, taranist la Radauti, liberal la Falticeni. Ca si cum PDL si PSD-PC nu ar avea majoritati functionale, 16 din 19 la Radauti, 16 din 19 la Falticeni. Ce poate fi 'mai complet' (sic!), 'mai superior' (sic!) decat atat? Nimic, evident, decat rationamentul 'algoritmului' dupa care la sef portocaliu trebuie sa fie subsef rosu si viteversa. PUBLICITATE: OLAROAIELE SPARTE LE PLATESTE TOFAN!
3.   Un Flutur pe lampa lui Mirza. Partea III trimis de
( 7 feb 2009, 11:09:42
Va rog sa nu va mai adresati injurii, am revenit in direct! Dragi forumisti, iata opinia mea! Primarul Olaroiu s-a plans dlui Flutur ca nu poate sa performeze (sic!) decat cu un viceprimar pedelist. Ca a incercat sa-l schimbe pe vicele in functie si ca nu a reusit, la 'nereuseala' - remarca mea - contribuind prin vot si consilierii pesedisti. Dl Flutur a discutat problema cu dl Mirza. Dl Mirza a spus ca se rezolva, ca (pardon!) consilierii radauteni care au nereusit vor reusi daca, la schimb, pedelistii reusesc, la Falticeni, sa-l nereuseasca pe viceprimarul liberal. Q.E.D. substratul din conferinta de presa comuna Flutur-Mirza. PUBLICITATE: LACRAMIOARA GRIGORIU - O TANARA SPERANTA A POLITICII SOMUZENE (de pe Somuz, adica).
4.   Un Flutur pe lampa lui Mirza. Partea IV trimis de
( 7 feb 2009, 11:10:50
Alo, alo, stati cuminti! Nu va mai certati, suntem in direct! Gheorghe Flutur si Gavril Mirza au convenit asadar sa schimbe viceprimarii de Radauti si de Falticeni. La Falticeni ar fi, in cartile PSD pentru viceprimar, dl Ghilea, dl Mogos, dl Negura si dna Grigoriu. Ar mai fi si dl Murariu dar, cu experienta sa in distrugerea livezilor, se pare ca va fi uns sef la Domeniile Statului. Dl Ghilea nu cred ca se mai risca dupa stresul de la locale si dupa oarece cosmaruri care ar putea sa-i strice iar somnul. Dl Mogos nu vrea sa-si puna biznisul in vitrina publica. Deocamdata nu, si nu la nivel local. Ramane, ati ghicit, dna Grigoriu, aceasta doamna de fier, sticla si polimetacrilat de vinil a politicii locale, tanara speranta la saizeci de ani depasiti. La revedere, urmeaza noi dezvaluiri despre Magda Ciumac!
5.   MANCA-I-AR MAMA PE CEI DOI DIN TABLOUL EXPRESIV trimis de
( 7 feb 2009, 12:47:40
Manca-i-ar mama pe cei doi frumosi din tabloul expresiv caci se intrec amandoi in a ne zambi de la masa multicolora a coalitiei. Asteptam de mult timp acest eveniment ca cei doi sa-si recunoasca prietenia nu numai in spatele cortinei ci si in fata noastra prin zambetele afisate de dragostea frateasca care ii leaga de multi ani .

zicala mea cu privire la politica : " Nu degeaba se spune ca politica aceasta este o mare " doamna " de o inalta tinuta asa zis morala cu o imbracaminte sumara ... "

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei