Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maureen Lindley: „Jurnalul Perlei Orientului”

„Jurnalul Perlei Orientului”, un roman de debut uluitor, are în centru povestea unei eroine asiatice de la începutul secolului XX, una dintre acele femei aventuroase, fascinante, pentru care lumea nu poate fi decât liberă şi interesantă.

 

O lume condusă de bărbaţi, în care o femeie respectabilă n-are de ales decât să se supună dorinţelor soţului

Perla Orientului, eroina romanului, este fiica prinţului Su şi a celei de a patra concubine. Încă de copil are o fire mult prea independentă ca să se poată supune vieţii stricte a unei familii din China secolului XX. Într-una din zile, nefastă, este surprinsă de una dintre surorile vitrege în timp ce trage cu ochiul din spatele unui paravan, observând fascinată cum tatăl face dragoste cu una dintre servitoare, o chinezoaică cu picioarele strâns înfăşurate, după tradiţie, ca să arate mai mici şi mai senzuale, ca o floare de lotus. Drept pedeapsă, Perla Orientului este trimisă departe de casă, să fie crescută în sânul unei familii japoneze, rude îndepărtate ale prinţului Su. Este o lume nouă şi încântătoare pentru ea, căci are mai multă libertate şi ocazia să-şi formeze o educaţie.

Treptat, însă, pe măsură ce se apropie de vârsta adolescenţei, descoperă că ţara în care trăieşte este o lume condusă de bărbaţi, în care o femeie respectabilă n-are de ales decât să se închidă pe vecie în apartamentele familiei şi să se supună dorinţelor soţului ei, suportând, adeseori, singurătatea. Iar o femeie nerespectabilă, ca să aibă şansa de a cunoaşte lumea şi a gândi cu mintea ei, trebuie să se supună dorinţelor tuturor bărbaţilor, indiferent cât de pline de cruzime. Desigur, atâta timp cât e frumoasă şi dorită. Perla Orientului va alege, urmându-şi firea nestăpânită şi imaginaţia bogată, cea de-a doua cale.
„O poveste exotică - scria Mail on Sunday - despre o viaţă condamnată la promiscuitate sexuală, dependenţă de opiu şi, peste toate, o decadentă îmbelşugare...Un debut promiţător”.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maureen Lindley: „Jurnalul Perlei Orientului”.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maureen Lindley: „Jurnalul Perlei Orientului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei