Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2011 - Anul XVI, nr. 65 (4663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare

Carte album, „Primăria Dolheşti, judeţul Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub semnătura profesorului Valeriu Sandovici, în această săptămână a văzut lumina tiparului lucrarea „Primăria Dolheşti, judeţul Suceava”, o carte album care prezintă istoricul primăriei. Cunoscut prin felul în care a gândit şi realizat cele 23 de volume din Monografia comunei Dolheşti, profesorul Valeriu Sandovici oferă cititorilor, chiar şi celui familiarizat cu acest areal geografic, prilejul de a afla multe lucruri noi şi interesante despre administraţia publică locală. Printr-o lucrare unică, chiar şi pe plan naţional, profesorul dolheştean informează cititorii despre istoricul Primăriei Dolheşti, datele biografice ale primarilor, viceprimarilor, secretarilor, ale personalului în general, oferind o privire de ansamblu a activităţii acestei instituţii de la înfiinţare până în zilele noastre.

Chiar de la început, cititorul remarca nu numai stilul îngrijit şi agreabil al materialelor publicate de Valeriu Sandovici, ci şi temeinicia lor, semn că, înainte de a le scrie şi încredinţa tiparului, autorul s-a documentat intens. El a adunat în timp un impresionant volum de informaţii, pe care le-a ordonat în această istorie, în peste 440 de pagini. Pe lângă informaţiile despre oamenii din administraţia comunei, cititorii află amănunte referitoare la clădirile cu importanţă istorică în funcţionarea diverselor servicii publice locale.

Cele câteva sute de fotografii din cartea album „Primăria Dolheşti, judeţul Suceava”, unele dintre ele foarte rare, au fost adunate de Valeriu Sandovici din arhive, dar şi umblând din casă în casă, la localnici sau la rudele celor care au deţinut funcţii în administraţia comunei.

Înfiinţarea satului Dolheştii Mici este datată 1828, iar prima atestare a satului Dolheştii Mari este din 1832. Primul primar al comunei a fost Ichim Petru, care a fost ales prin vot, în 1830, şi a rămas la cârma comunei patru legislaturi. I-au urmat numeroşi alţi edili-şefi pe durata celor aproape două secole, toţi amintiţi în cartea album.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carte album, „Primăria Dolheşti, judeţul Suceava”.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Carte album, „Primăria Dolheşti, judeţul Suceava”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pagina de carte

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei