Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2007 - Anul XII, nr. 240 (3615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvern

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a demisionat din funcţie

"

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, i-a înmânat, ieri dimineaţa, la Palatul Victoria , premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie, cerere acceptată de şeful Guvernului, după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

Cererea de demisie a fost pregătită încă de luni, când Remeş a avut prima discuţie cu Tăriceanu, care a refuzat să accepte documentul. Ieri dimineaţă, ministrul Remeş a venit din nou cu cererea de demisie, precizând că decizia este irevocabilă, au afirmat sursele.

Demisia a fost acceptată de premierul Tăriceanu, care nu a insistat pentru ca ministrul să îşi retragă cererea.

"A fost o discuţie scurtă, în care premierul Tăriceanu şi-a exprimat regretul că s-a ajuns la această situaţie", au afirmat sursele citate.

Guvernul a transmis ulterior un comunicat în care precizează că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, ieri dimineaţă, ministrului agriculturii, Decebal Traian Remeş, să îşi prezinte demisia din funcţie, iar acesta a acceptat.

"Primul-ministru a luat această decizie ca urmare a recentului scandal de presă care îl are în centrul atenţiei pe ministrul Agriculturii, considerând că acesta nu îşi mai poate exercita în mod eficient atribuţiile sale. Premierul apreciază că, în această perioadă, este esenţială funcţionarea normală a Ministerului Agriculturii pentru concentrarea prioritară pe problemele legate de utilizarea fondurilor europene, orice altă preocupare fiind in detrimentul îndeplinirii obiectivelor României în acest domeniu", se arată în comunicat.

Înlocuitorul lui Remeş la Agricultură ar putea fi Ruşanu

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu ar putea fi nominalizat la şefia Ministerului Agriculturii de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, în locul lui Decebal Traian Remeş.

Decizia nominalizării lui Ruşanu pentru postul de ministrul al Agriculturii ar putea fi luată într-o şedinţă a conducerii PNL.

Deputatul PNL beneficiază de sprijinul premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi de cel al majorităţii membrilor BPC al partidului, fiind unul dintre vicepreşedinţii "grei" ai PNL, au precizat sursele citate.

În prezent, Dan Radu Ruşanu este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, numele său fiind vehiculat, în trecut, pentru conducerea Ministerului Finanţelor."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a demisionat din funcţie.
 Vizualizări articol: 332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a demisionat din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează