Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2009 - Anul XIV, nr. 84 (4070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Michelle Obama a plantat primele răsaduri în grădina de zarzavaturi a Casei Albe

Michelle Obama, prima doamnă a Statelor Unite, împreună cu 25 de elevi, a plantat, joi, primele răsaduri în grădina "ecologică" a Casei Albe, care va deveni, astfel, prima grădină de zarzavaturi prezidenţială americană din ultimii 60 de ani, informează AFP.

Purtând un pardesiu roşu şi mănuşi de grădină, Michelle Obama a semănat şi udat ea însăşi răsadurile pe care le-a plantat în găurile făcute în pământ de elevi, profitând de soarele şi cerul senin de deasupra capitalei americane.

Ea a glumit pe seama faptului că grădina de zarzavat s-a aflat în centrul discuţiilor pe care le-a avut cu celelalte soţii ale şefilor de state pe care le-a întâlnit în Europa, săptămâna trecută, când l-a însoţit pe preşedintele Barack Obama, care a participat la câteva reuniuni internaţionale.

"A fost prima întrebare pe care mi-au pus-o conducătorii lumii, în calitatea mea de primă doamnă. Erau cu toţii cu adevărat pasionaţi de acest subiect şi de grădină", a mărturisit Michelle Obama.

"Toată lumea, începând cu prinţul Charles, era entuziasmată de ideea noastră de a amenaja o grădină aici, pentru că multe state cred cu adevărat în importanţa plantării şi cultivării propriilor alimente", a adăugat soţia preşedintelui american.

Cea mai recentă grădină de zarzavaturi de la Casa Albă a fost amenajată în 1943, când prima doamnă de atunci, Eleanor Roosevelt, a creat "Grădina Victoriei".

Grădina lui Michelle Obama, al cărei cost de amenajare a fost de aproximativ 200 de dolari, se vrea a fi un adevărat simbol al alimentaţiei sănătoase.

Dacă totul va decurge conform planurilor, primele afine cultivate la Casa Albă vor putea fi servite "spre sfârşitul lunii iunie", a declarat Sam Kass, adjunctul şefului de la Casa Albă.

În grădină se găsesc plante perene, precum menta şi cimbrul, dar şi plante anuale, precum busuiocul, pătrunjelul şi mărarul. În grădina de zarzavaturi prezidenţială vor putea fi găsite, de asemenea, lăptuci, spanac, ceapă, morcovi şi tomate.

Legumele cultivate în grădină vor fi servite la mesele de la Casa Albă, dar vor fi folosite, de asemenea, pentru prepararea unor supe pentru persoanele fără domiciliu din Washington.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Michelle Obama a plantat primele răsaduri în grădina de zarzavaturi a Casei Albe.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michelle Obama a plantat primele răsaduri în grădina de zarzavaturi a Casei Albe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei