Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 273 (8497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiuni

Spitalele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc și cel din Gura Humorului, amendate de DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a verificat patru spitale municipale și un spital orășenesc în luna octombrie a.c. și în urma neregulilor constatate a aplicat 3 avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 18.800 de lei.

Conform datelor transmise de DSP, la Spitalul Municipal Rădăuți inspectorii sanitari au constatat că unul dintre asistenții medicali responsabili de sterilizarea instrumentarului și echipamentelor nu cunoștea etapele pentru procesarea manuală a instrumentarului, a dispozitivelor și echipamentelor care nu suportă autoclavarea și, prin urmare, nu le aplica. La o secție chirurgicală din spital au fost descoperite două produse medicamentoase și un biocid cu termen de valabilitate depășite, iar la blocul alimentar au găsit un produs alimentar depozitat necorespunzător, în alte condiții decât cele prevăzute de lege.

La Spitalul Municipal Fălticeni, soluția pentru imersarea instrumentarului sterilizat  găsită într-o cuvă avea termen de valabilitate depășit; în două secții medicale produsele biocide erau ieșite din termenul de valabilitate. Controlul de eficiență a sterilizării nu se efectua.

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost găsit cu neconcordanță între structura ambulatoriului integrat și autorizația de funcționare emisă de DSP, dar și cu produse biocide cu termen de valabilitate depășit.  

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului inspectorii au descoperit că infecții asociate asistenței medicale deja raportate la DSP nu au fost consemnate în foile de observație ale celor doi pacienți infectați. De asemenea, au constatat că un produs biocid a fost transvazat într-un dispersor, deși procedurile medicale prevăd că este interzis categoric transvazarea sau completarea unui flacon pe jumătate golit în alt flacon. O altă problemă constatată cu ocazia controlului a fost că la nivelul unui compartiment din spital deșeurile medicale se colectau defectuos.

Singurul spital municipal controlat și la care nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale a fost cel din Vatra Dornei.

Menționăm că substanțele biocide sunt produse ce împiedică înmulțirea și răspândirea microorganismelor pe diferite tipuri de suprafețe de contact, inclusiv pe pielea oamenilor și animalelor. Conțin substanțe chimice care au capacitatea de a distruge, inactiva sau controla bacteriile, virusurile sau fungii, pe diverse suprafețe sau în medii specifice și sunt utilizate în general pentru dezinfectarea unităților sanitare – spitale, clinici, cabinete medicale etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc și cel din Gura Humorului, amendate de DSP.
 Vizualizări articol: 2188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc și cel din Gura Humorului, amendate de DSP5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei