Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 273 (8497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


De la ”băi, băiatule” la ”băi, arbitre”!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mod normal, dacă ai doi copii sau elevi, te bucuri parcă mai mult când ăla mai puțin dotat are parte de o împlinire. La ălalalt te aștepți, e normal. Așa și noi, cu generațiile astea de fotbal. Aia numită ”de aur”, tot de noi, ne-a făcut pretențioși, ce i-am mai luat la refec la Euro ’96! Pe urmă am tot coborât pretențiile, până am ajuns să nu mai avem deloc. Și iată-ne ajunși dezabuzați la generația actuală. Am avut dreptate când am criticat-o? Nu numai că am avut, este imposibil să nu fi avut. Să nu uităm că exact aceeași echipă, cu Iordănescu jr. pe bancă, retrograda glorios din Liga Națiunilor, în luptă cu non-adversari! A avut dreptate Gică Popescu atunci când l-a criticat pe selecționer? O spun iar, imposibil să nu fi avut, doar că unii, inclusiv ziariști, îi impută exprimarea aia cu ”băi, băiatule”. Eu n-am memoria scurtă, așa că știu ce-a fost la tastatura unora când era Daum selecționer... Am spus-o și atunci, nicicând n-ar fi existat acele exprimări dacă Daum ar fi fost român. În ce-l privește pe selecționerul actual, cred că se poate spune că are limitările sale, fără ca asta să-i ia din merite. Și iată unul mare, titularizarea lui Pușcaș, pe criteriu psihologic. L-au ironizat israelienii pe Pușcaș? Și noi o făcuserăm de atâtea ori, dar motivarea adevărată e când o fac adversarii. A avut curaj Iordănescu să mizeze pe asta, dar dacă i-a ieșit, jos pălăria! Vom mai avea multe de comentat despre ce a fost și ce va fi, dar deocamdată să ne întoarcem la celebrul baraj cu Slovenia, pe vremea când actualii tricolori abia erau născuți. Era unul atunci, Rudonja, atacant fără gol marcat la naționala Sloveniei în câteva zeci de selecții. Era pe retragere omul, iar el se afla încă pe sec. Ei bine, când a ratat o ocazie, cuplul de comentatori Grădinescu-Enăchescu l-a luat la mișto, ”stai liniștit, era Rudonja” ha-ha! Am simțit de atunci că se va întâmpla, iar Rudonja a marcat și ne-a lăsat acasă. Karma is a bitch, a fost rândul adversarilor noștri de sâmbătă să o simtă pe propria piele. Și uite așa am ajuns la comentatori. Grădinescu știe fotbal, fără îndoială, însă parteneriatul cu Mocanu îl trage în jos, se complace sau poate a ajuns și el la o anume autosuficiență. Comentariul celor doi a fost de nivel cârciumă: ”băi, arbitre” și ”dă-o, bă, în poartă”, plus o mulțime de alte strigăte guturale, cu faze urlate a nedreptate la prima vedere, pentru a înmuia la reluare. Din fericire, ei nu s-au calificat, alt post va transmite turneul final. Din păcate, nici un ziar de sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la ”băi, băiatule” la ”băi, arbitre”!.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
De la ”băi, băiatule” la ”băi, arbitre”!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei