Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 173 (8397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sezon estival

Peste 20.600 de suceveni au fost atrași până acum de apa încălzită, curățenia și prețul mic de la Ștrandul Municipal Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile de peste 30 de grade Celsius îi determină pe mulți suceveni să petreacă mai mult timp la ștranduri și piscine, atât în weekend, cât și în cursul săptămânii. De la 1 iunie, de când s-a deschis, și până marți, 25 iulie a.c., la Ștrandul Municipal din Suceava au fost în total 20.640 de persoane și s-au încasat 279.754 lei, potrivit viceprimarului Lucian Harșovschi. Marți dimineața, primii clienți au ajuns la intrare înainte de ora 9.00, când începe programul. Sunt câțiva adolescenți și două grupuri de pensionari. Maria Negrea, Sanda Murărașu și Maricica Ciobîcă sunt pensionare și spun că vin la ștrand de două, trei ori pe săptămână. „Ne place foarte mult aici. Sunt multe bazine, apa este încălzită și curățenia este exemplară peste tot, inclusiv la grupurile sanitare”, a spus Maria Negrea. Sanda Murărașu a subliniat cât de curată este apa din bazine și atenția personalului față de starea de igienă a complexului. Cele trei prietene spun că vin aici să înoate, să facă exerciții în apă și să se relaxeze și că stau, de regulă, până în jurul orei 13.00, când este prea cald pentru a mai zăbovi la soare și în apă.

Administratorul Ștrandului Municipal, Marius Aconstantinesei, a declarat că, dacă în timpul săptămânii predomină adolescenții și pensionarii, în weekend vin oameni de toate vârstele, chiar și cu copii foarte mici, de câteva luni. O regulă care se respectă cu strictețe, susține administratorul, este aceea că nu se permite accesul copiilor sub 14 ani dacă nu sunt însoțiți de un adult. De asemenea, nu au voie să intre persoanele care nu au echipament de plajă adecvat. „Chiar îi scoatem afară dacă vin și stau sau vor să intre în bazin cu pantaloni de trening, pantaloni de stofă sau cu fuste. Avem oamenii de pază care intervin imediat și îi conduc afară pe cei care nu au echipament adecvat. Oamenii sunt înțelegători, nu a fost niciodată nevoie să se intervină în forță, nu au fost incidente de acest gen. Le spui că îmbrăcați așa nu au voie și înțeleg, părăsesc incinta”, a spus administratorul.

Dacă „de regulă” „lumea se comportă civilizat”, cu ceea ce încă nu s-au obișnuit clienții ștrandului este să arunce gunoaiele la coș și să nu fumeze în afara locurilor special amenajate. „Seara rămâne ca după război, deși sunt coșuri de gunoi amplasate peste tot. Iar cu capetele de țigară... zilnic le strângem din nisip. Sunt două aspecte la care mai trebuie să lucrăm”, crede Marius Aconstantinesei.

Panourile de avertizare sunt peste tot, la stație se difuzează permanent apeluri la păstrarea curățeniei și la respectarea regulamentului ștrandului, inclusiv să nu se alerge, dar nu întotdeauna au rezultatul scontat. Într-o tură de lucru sunt 10 oameni, inclusiv personalul de pază, salvamarii și asistenta medicală, astfel că nu au cum să supravegheze permanent comportamentul a zeci sau sute de oameni. Soluția este ca fiecare să respecte regulile de bună conviețuire și de păstrare în bune condiții a unui bun comunitar.  

Ștrandul Municipal este deschis zilnic, mai puțin în zilele de luni, în intervalul orar 9.00-20.00. Are trei bazine de înot, dintre care unul pentru adulți, unul pentru copii și un bazin cu apă sărată. Toate bazinele au apă încălzită, la minimum 24 de grade Celsius, datorită celor aproape 80 de panouri solare montate în acest scop, la care, când este nevoie, se poate suplini necesarul și pe gaz metan. Bazinele pentru adulți și copii sunt prevăzute cu tobogane, iar bazinul mare are două trambuline. Pe lângă bazinele de înot sunt amenajate locuri de plajă cu șezlonguri și umbrele și un loc de joacă pentru copii. Intrarea costă 5 lei pentru copii, 10 lei pentru elevi și studenți și 20 de lei pentru adulți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20.600 de suceveni au fost atrași până acum de apa încălzită, curățenia și prețul mic de la Ștrandul Municipal Suceava.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20.600 de suceveni au fost atrași până acum de apa încălzită, curățenia și prețul mic de la Ștrandul Municipal Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei