Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 143 (8367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apariție editorială

Cea mai cunoscută poetă macedoneană lansează la Suceava un volum de poezii, traduse de artistul Constantin Severin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La prestigioasa editură Eikon, din București, a apărut recent cartea de poeme „Omuleții de hârtie și Dumnezeu” a celei mai cunoscute poete macedonene, Daniela Andonovska-Trajkovska (a publicat poeme în peste 40 de țări și a câștigat numeroase premii internaționale), tradusă de artistul sucevean Constantin Severin, din limba engleză.

Cartea, care beneficiază de o prefață semnată de scriitoarea prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc, a fost prezentată în urmă cu câteva zile la Festivalul Internațional de Poezie „Mihai Eminescu” din Craiova și va fi lansată și la Suceava, la Salonul Internațional de Carte Alma Mater Librorum, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Evenimentul este programat în ziua de 24 iunie, ora 11.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, în Sala de Lectură Publicații Economice și Inginerești, corpul E.

Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, iar manifestarea va fi moderată de Valentin Ajder, directorul editurii Eikon, și de criticul literar prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”.

Cu acest prilej vor fi lansate și cele mai recente cărți publicate de poetul, publicistul și artistul plastic Constantin Severin la editura Eikon, volumul de poeme „Viețile pictorilor” și romanul „Iubita Lui Sabato”.

Iată un fragment din prefața semnată de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc la cartea de poeme „Omuleții de hârtie și Dumnezeu”: „Prima traducere în limba română a poetei macedonene este o incursiune într-un univers literar aparte, puternic marcat de existența în epoca actuală, în care raportul real/ virtual se află într-un echilibru instabil. Chiar dacă „omuleții” își pierd tot mai mult identitatea și vitalitatea, părând a fi într-un regres permanent, această poezie are și accente luminoase.

Textul însuși are o amprentă stilistică specială care în limba de origine sună melodios și misterios totodată. Daniela Andonovska Trajkovska, puternic ancorată în cultura maternă și în universalitate, are toate șansele de a deveni una dintre vocile poetice de mare impact în viitor.”

„M-aș bucura mult ca iubitorii de poezie din Suceava și în special numeroșii poeți tineri și talentați să achiziționeze cartea unei poete de talie internațională, care provine dintr-o adevărată Țară a Poeziei, Macedonia de Nord, cea care organizează anual două dintre cele mai importante festivaluri internaționale de poezie ale lumii”, a transmis Constantin Severin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai cunoscută poetă macedoneană lansează la Suceava un volum de poezii, traduse de artistul Constantin Severin.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai cunoscută poetă macedoneană lansează la Suceava un volum de poezii, traduse de artistul Constantin Severin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei