Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 123 (8347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expert

Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, ales în Consiliul Onorific pentru Ştiință, Inovare şi Tehnologie, al Ministerului Cercetării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ștefan Dascălu, cercetător în imunologie și consultant în politici de sănătate publică, a fost numit membru al Consiliului Onorific pentru Ştiință, Inovare şi Tehnologie la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România.

Acesta a menționat că, prin această inițiativă, alături de experți de talie internațională, își dorește să poată contribui în continuare la dezvoltarea României şi la îmbunătățirea sistemului medical din țară. „Accesibilizarea serviciilor sanitare este o prioritate care trebuie realizată cât se poate de repede, prin efort continuu.

Le doresc mult succes colegilor din consiliu şi tuturor celor implicați în această inițiativă şi îi mulțumesc domnului Ministru Sebastian Burduja pentru această oportunitate. Accesul facil la sănătate şi la serviciile medicale trebuie să fie un standard pentru toți cetățenii României!”, a menționat Dascălu.

 

Studii universitare și post-universitare la Universitatea Oxford

Dr. Ștefan Dascălu a urmat studii universitare și post-universitare la Universitatea Oxford, unde a obținut licența în științe biologice și doctoratul în imunologie. Implicat activ în eforturile de combatere a pandemiei, suceveanul a participat la numeroase studii academice și a coordonat proiecte epidemiologice atât în România, cât și în alte țări. Pentru contribuțiile aduse în domeniul științific și sanitar, i-au fost acordate numeroase distincții, printre care „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2022), Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” (2022) și BBSRC Social Impact Award (2021). Acum, cercetătorul sucevean își desfășoară activitatea de consultanță în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, păstrând totodată proiecte academice și colaborări axate pe accesibilizarea și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. De cealaltă parte, Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie reunește unii dintre cei mai buni cercetători și experți români din domeniile științei și tehnologiei, aflați în centrele puternice de inovare ale lumii. Consiliul este un organism independent, onorific și consultativ. Acesta sprijină Guvernul României în elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor care pot transforma România într-una dintre țările cele mai inovatoare și competitive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, ales în Consiliul Onorific pentru Ştiință, Inovare şi Tehnologie, al Ministerului Cercetării.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, ales în Consiliul Onorific pentru Ştiință, Inovare şi Tehnologie, al Ministerului Cercetării3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei