Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 115 (8339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ecouri

Bavarezii au apreciat „splendoarea muzicală” și „diversitatea lingvistică” prezentate de Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la Augsburg și Thierhaupten

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prestația Coralei preoțești „Ștefan Nosievici”, a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în cadrul Săptămânii Europei organizată de Regiunea Schwaben și Institutul Bukowina al Universității din Augsburg, a fost extrem de apreciată în Germania. Ziarul „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” a scris, după cele două concerte susținute de cor în data de 10 mai a.c., în Biserica Evanghelică Barfüßerkirche din Augsburg și 11 mai a.c., la Mănăstirea Thierhaupten, că ansamblul coral preoțesc, a cărui călătorie la Augsburg a fost făcută posibilă de către Consiliul Regional Schwaben și Institutul Bukowina, s-a prezentat cu „splendoare muzicală și diversitate lingvistică”. Jurnalistul Luzian Geier, redactor-șef al ziarului „Der Südostdeutsche”, a afirmat că aceste concerte susținute de preoții bucovineni au fost „pentru prietenii muzicii, o sărbătoare a modului în care este interpretată muzica corală”.

„Muzica din creștinismul ortodox a subliniat diversitatea Europei. Cântecul românesc <Hristos a înviat!> a fost urmat de imnul slavon bisericesc <Tebe poem> (n.r. <Te lăudăm>, imnul din Liturghia ortodoxă a Sfântului Ioan Gură de Aur) și de imnul de laudă <Sanctus> de Franz Schubert, în limba germană. A doua parte a concertului a constat în cântece seculare care au prezentat o gamă largă de emoții umane, de la cântece populare românești și ucrainene din Bucovina până la <Oda bucuriei> a lui Beethoven. În aceste vremuri, este deosebit de important să apreciem legăturile culturale cu partenerii europeni”, a scris ziarul „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, după un material de presă, publicat de Pressestelle des Bezirks Schwaben.

De asemenea, a fost evidențiată puterea muzicii și a întâlnirilor interculturale ca mijloc de conciliere, subliniată de dr. Katharina Haberkorn, expert în cadrul Biroului european al Consiliului Regional Schwaben și responsabilă de colaborarea în cadrul parteneriatului Schwaben – Suceava, precum și importanța marcării Zilei Europei în contextul războiului din Ucraina, după cum a arătat prof. dr. Jana Osterkamp, ​​​​director al Institutului Bukowina și profesor de Istoria legăturilor dintre Germania și Europa de Est la Universitatea din Augsburg.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților nu este departe de granița cu Ucraina. Preoții și membrii corului trăiesc consecințele războiului fie în comunitățile lor, fie în organizarea ajutorului umanitar pentru refugiații din zona de frontieră româno-ucraineană. Prin prezența lor în Schwaben s-a putut face schimb de experiență și în acest domeniu. Concertele susținute cu măiestrie s-au încheiat cu <Odă bucuriei>, pe care oaspeții au cântat-o împreună, ca un angajament muzical față de Europa multilingvă și polifonică”, a mai scris ziarul menționat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bavarezii au apreciat „splendoarea muzicală” și „diversitatea lingvistică” prezentate de Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la Augsburg și Thierhaupten.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bavarezii au apreciat „splendoarea muzicală” și „diversitatea lingvistică” prezentate de Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la Augsburg și Thierhaupten5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei