Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 30 (8254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR de Suceava îi solicită premierului Ciucă să abandoneze lupta pentru salvarea pensiilor speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, îi solicită premierului României, Nicolae Ciucă, să abandoneze lupta pentru salvarea pensiilor speciale. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au transmis premierului că prin PNRR, România s-a angajat să rezolve inechitățile cauzate de pensiile speciale. Cei trei i-au amintit lui Nicolae Ciucă și faptul că a adoptat în Guvern și a trimis spre Parlament un proiect de lege ale cărui linii principale sunt următoarele: ajustarea cheltuielilor cu pensiile și indemnizațiile stabilite și plătite în baza unor legi speciale, pentru cele șase categorii de legi, două în domeniul justiției, navigatorii, Curtea de Conturi, diplomații și pensiile militare. „Ajustarea prevede un procent de calcul de la 80 la 65% în majoritatea cazurilor, excepție făcând magistrații. De pensia de serviciu beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare, judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituțională, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor cu o vechime între 20 și 25 de ani numai în aceste funcții”, au explicat parlamentarii AUR de Suceava. Aceștia au precizat că proiectul de lege adoptat recent în Guvern aduce modificări și în cazul persoanelor care au îndeplinit funcția de auditor public extern cu o vechime de cel puțin 15 ani în cadrul Curții de Conturi. Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa au arătat că aceste persoane beneficiază, la îndeplinirea vârstei standard de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 65% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute lunare realizate, cu caracter permanent, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare.

„Domnule prim-ministru, ați pierdut lupta cu desființarea sau impozitarea pensiilor speciale sau ați fost luat prizonier în această luptă? De ce 80% din salariul mediu pe ultimele 12 luni? De ce 65% și nu 45% din salariul mediu pe toată durata de activitate, ca la pensiile bazate pe contributivitate? Magistrații și ceilalți speciali au salarii foarte mari. Pe baza contributivității, pe toată durata de activitate, oricum vor avea pensii foarte mari. Având salarii foarte mari, pot contribui și la fonduri private de pensii, astfel vor avea pensii mai mari”, au transmis parlamentarii AUR de Suceava. Aceștia consideră că singura soluție a rămas ca românii să trimită în Parlament un partid sau partide capabile să rezolve această inechitate. În final, parlamentarii AUR de Suceava l-au întrebat pe premier dacă are să le spună ceva românilor care au pensia bazată pe contributivitate și care se calculează aplicând 45% din salariul mediu pe toata durata de activitate, dar și de ce aceștia nu sunt niște oameni speciali în ochii actualilor guvernanți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava îi solicită premierului Ciucă să abandoneze lupta pentru salvarea pensiilor speciale.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR de Suceava îi solicită premierului Ciucă să abandoneze lupta pentru salvarea pensiilor speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei