Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 30 (8254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Specializare

Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava va dispune din luna martie de încă șase examinatori pentru proba practică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că începând de luna viitoare Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava va dispune de încă șase examinatori pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere. Alexandru Moldovan a avut luni o întâlnire cu subinspectorul de poliție Cosmin – Vasile Butnariu, împuternicit șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor Suceava, în cadrul căreia a fost realizată o analiză a activității acestei instituții pe parcursul primei luni din acest an. Alexandru Moldovan a precizat că în acest moment, în cadrul serviciului își desfășoară activitatea doi ofițeri și șase agenți de poliție examinatori atestați pentru categoria B, dintre care trei sunt atestați și pentru categoriile C, CE, D, iar alți trei sunt în curs de obținere a atestatului de examinare a șoferilor profesioniști.

Prefectul a subliniat faptul că în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, șase lucrători din cadrul serviciului, trei agenți din structura Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări, precum și doi ofițeri și un agent din structura Compartimentului Înmatriculări, urmează un curs de atestare/reatestare în vederea obținerii calității de examinator la categoria B. „Lucrătorii din cadrul Compartimentului Înmatriculări vor desfășura activitate de examinare în funcție de nevoile existente la un moment dat, astfel încât, per total, activitatea de examinare practică să nu fie diminuată în perioada concediilor”, a precizat Alexandru Moldovan.

El a adăugat că în ceea ce privește activitatea de examinare a candidaților la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere au fost suplimentate locurile disponibile în vederea programării la traseu în perioada 11-18 februarie 2023, iar următorul termen de programare la proba practică este începând cu data de 20 martie 2023.

Pe de altă parte, el a declarat că promovabilitatea candidaților la proba teoreticăeste de 41,32% pentru categoria B și 64% pentru șoferi profesioniști, în timp ce la proba practică pentru categoria B este de 45,17%, iar pentru profesioniști de 56,64%.

 

Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava va lucra și luna aceasta în zilele de sâmbătă

Prefectul județului a mai spus că în cadrul Compartimentului Permise de Conducere, în prima lună a anului au fost efectuate 4.500 de operațiuni de preschimbare permise, în creștere față de aceeași perioadă a anului 2022, când au fost operate 2.188 operațiuni, diferența de 2.312 permise preschimbate în plus datorându-se înființării a două noi ghișee în cadrul compartimentului. De precizat că programările la ghișeu în vederea preschimbării permiselor de conducere sunt la acest moment de la o zi la alta.

Alexandru Moldovan a adăugat că și în cadrul Compartimentului de Înmatriculări au fost înființate patru noi ghișee în vederea acoperirii numărului mare de cereri de înmatriculare venite din partea persoanelor fizice sau juridice, operațiunile de înmatriculare/transcriere autovehicule având prima dată disponibilă pentru programare începând cu 1 martie 2023, cu mențiunea faptului că pentru acest tip de operațiuni sunt suplimentate săptămânal locurile. De asemenea, pentru operațiunile de autorizare provizorie și radiere autovehicule există locuri disponibile în vederea programării de la o zi la alta.

Moldovan a mai afirmat că în prima lună a acestui an au fost efectuate 10.000 operațiuni pe linie de înmatriculare a vehiculelor.

„Totodată, în vederea remedierii decalajelor aferente timpilor de așteptare la proba practică, la operațiuni ghișeu permise sau înmatriculări s-au aprobat sesiuni suplimentare de lucru în zilele de sâmbătă ale lunii ianuarie, care vor continua și în luna februarie”, a declarat prefectul județului. El a spus că în cursul lunii martie va fi organizată o întâlnire de lucru cu reprezentanții tuturor școlilor de șoferi din județ pentru a fi analizate și discutate problemele de interes comun, astfel încât activitatea de examinare în vederea obținerii permisului de conducere auto să se desfășoare în condiții corecte și civilizate, cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava va dispune din luna martie de încă șase examinatori pentru proba practică.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava va dispune din luna martie de încă șase examinatori pentru proba practică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei