Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 295 (8212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plănuiți să creșteți efective de porumbei? Nu uitați de vaccin porumbei împotriva infecțiilor

Pasionații de crescut porumbei, cei care fac parte din lumea columbofilă, știu deja că iarna începe și schema de vaccinare. Fie ei și începători, crescătorii trebuie să știe că această etapă este una obligatorie. Mai mult decât atât, specialiștii subliniază importanța vaccinării în sine, dar și a procesului de planificare a vaccinărilor.

 

De achiziția unui vaccin porumbei impotriva infectiilor nu trebuie să vă faceți griji, veți găsi la Produsecolumbofile.ro tot ce vă este necesar. Sunt disponibile aici și alte produse, de la branduri de renume - Beyers, Belgica de Weerd printre altele.

 

Două dintre cele mai importante vaccinuri - contra salmonelozei și paramixovirozei

Vaccinul administrat este o formă de prevenție. Sunt boli fatale porumbeilor și în plus, pe lângă pierderea de efective, vorbim și de imposibilitatea de a controla răspândirea. De la primele semne de boală veți izola porumbeii afectați.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri este cel contra salmonelozei. Această boală reapare, chiar dacă porumbelul a fost tratat și nu mai are simptome. Odată infectat, rămâne purtător. Asta înseamnă că dacă vi se îmbolnăvesc porumbeii reproducători, compromiteți tot efectivul de porumbei. Din punct de vedere competițional sunteți compromiși!

Un al doilea important vaccin este cel contra paramixovirozei. Un tip de acest vaccin veți găsi și la Produsecolumbofile.ro. Vorbim de o boală letală, cu rată mare de morbiditate, cu grad mare de contagiozitate. Imunizarea trebuie realizată până când începe împerecherea.

 

Ce schemă de vaccinare aveți?

Având în vedere că sunt multe vaccinuri și suplimente de administrat, veți dori să țineți cont și de o schemă a vaccinării. În acest sens, începeți cu o deparazitare internă. Urmează rapelul, în funcție și de produsul pe care îl veți folosi în acest sens.

Administrați vitaminele și aminoacizii, de preferat în varianta dizolvării acestora în apa de băut și/sau în mâncarea administrată. Timp de 5-7 vor fi apoi administrate probiotice. Asta pentru că în general produsele și vaccinurile inclusiv sunt foarte puternice și vor afecta organismul, astfel încât refacerea acestuia va fi influențată și de administrarea de probiotice.

Urmează tratamentul pentru salmonelozei, cu durată între 7 și 10 zile, în ultima zi va fi administrat vaccinul pentru salmoneloză. Din nou este necesară și etapa de administrare a aminoacizilor și a vitaminelor în apă de băut sau de mâncare, perioada curativă cu probiotice cu durată de 5 până la 7 zile.

Apoi, după 4 săptămâni este administrat vaccinul pentru salmonela, pentru că în ultima zi să fie administrat cel pentru paramixoviroză. Cu pauză pe o  perioadă de 21 de zile de la ultima vaccinare, abia apoi puteți începe și sezonul de împerechere.

 

Comandați online cele necesare

Pentru crescătorii pasionați, începători sau mai experimentați, același magazin online poate fi o soluție. Vorbim despre ofertele disponibile la produsecolumbofile.ro. Comenzile sunt posibile exclusiv online.

Așadar, descoperiți produse porumbei Radu Duo și comandați online cele necesare. Îngrijirea corectă a porumbeilor începe mai întâi de toate de la alegeri conforme!

Contact:

contact@produsecolumbofile.ro

0773774303

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plănuiți să creșteți efective de porumbei? Nu uitați de vaccin porumbei împotriva infecțiilor.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plănuiți să creșteți efective de porumbei? Nu uitați de vaccin porumbei împotriva infecțiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei