Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 225 (8142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză energetică

Costuri duble pentru modificarea soluției de încălzire a viitoarei Săli Polivalente Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În plină criză energetică, când prețurile gazului metan și al energiei electrice au „explodat”, conducerea municipalității sucevene și-a pus de pe acum problema „cât va costa încălzirea Sălii Polivalente cu 5000 de locuri?”. O întrebare care nu are un răspuns precis, dar indică clar o viitoare problemă, în condițiile în care în proiect asigurarea căldurii urma să se facă pe gaz metan.

Tocmai de aceea, prezent vineri la București, cu mai multe probleme de rezolvat, primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la o întâlnire cu conducerea CNI, cu reprezentanții firmei SC Mis Grup SRL Bistrița (câștigătoarea licitației de execuție), cu proiectantul general și cu arhitecți, referitor la schimbarea soluției de încălzire de pe gaz metan pe pompe cu căldură și panouri fotovoltaice.

„Costurile legate de investiţii pentru soluția propusă față de varianta clasica cu centrala pe gaz metan sunt duble. S-a căzut de acord în principiu cu soluția propusă de încălzire pe pompe de căldură apă-sol și panouri fotovoltaice, urmând să fie prinse în proiectul tehnic și modificate în devizul general. Este o modificare esențială privind costurile legate de încălzire a viitoarei Săli Polivalente”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Modificarea soluției de încălzire a Sălii Polivalente a fost solicitată ca măsură de precauție, ținându-se cont și de faptul că sunt spații foarte mari la care trebuie asigurată căldura minimum șase luni pe ani, iar gazul metan se tot scumpește.

Conform indicatorilor tehnico-economici, Sala Polivalentă cu 5000 de locuri, care va fi realizată în spatele zonei Metro, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.

Costurile, calculate până acum la 130 de milioane de lei (fără TVA), sunt asigurate de Compania Națională de Investiții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costuri duble pentru modificarea soluției de încălzire a viitoarei Săli Polivalente Suceava.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costuri duble pentru modificarea soluției de încălzire a viitoarei Săli Polivalente Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei