Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 32 (7949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bani pentru agricultură

Agricultori sprijiniți pentru producții în extrasezon, prin noile programe lansate de guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agricultorii din județul Suceava vor putea beneficia de sprijin financiar consistent prin intermediul Direcției Agricole Județene Suceava (DAJ), după publicarea de către guvern, în cursul zilelor trecute, a două hotărâri privind aprobarea programelor de susținere a producției de legume în spații protejate, precum și de susținere a producției de usturoi, pe anul în curs. Anunțul a fost făcut de conducerea Direcției Agricole Județene, care face cunoscută posibilitatea demarării înscrierilor agricultorilor suceveni în aceste programe.

Prima hotărâre de guvern, HG 148/03.02.2022, conțineProgramul de susținere a producției de legume în spații protejate (solarii, minim 1.000 mp) pentru anul 2022, schemele de ajutor de minimis fiind în funcție de culturile alese. Astfel, tomatele vor putea fi cultivate în continuare în două cicluri de producție, primul (I) cu debut la 1 martie și cu termen limită de valorificare a producției până la data de 10 iunie, în timp ce cel de-al doilea ciclu (II) poate debuta în perioada verii, cu valorificare a producției în cursul intervalului 15 octombrie - 9 decembrie. În cazul susținerii financiare a cultivării celorlalte legume din cadrul aceluiași program, precum ardei gras sau lung-kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde, producția acestora se va putea face doar în ciclul II de producție.

Beneficiari vor putea fi producătorii agricoli care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, precum și producători agricoli persoane juridice.

Resursele financiare necesare aplicării acestei scheme de ajutor de minimis sunt importante, reprezentând echivalentul a 45 milioane de euro, și vor fi asigurate din bugetul aprobat al Ministerului Agriculturii și dezvoltării Rurale pe anul în curs.

Ajutorul de minimis se acordă în cadrul acestui program pentru maxim două culturi, respectiv o singură cultură în ciclul I de producție, pe o suprafață de 1.000 mp, și o singură cultură în ciclul II de producție pe 1.000 mp, în cursul acestui an. Valoarea maximă cumulată pentru cele două culturi poate fi de 4.000 de euro, respectiv 3.000 de euro în primul ciclu și 1.000 de euro în cel de-al doilea. Cererile de solicitare a ajutorului de minimis se vor depune la sediul DAJ Suceava, până la 1 martie inclusiv, pentru ciclul I de producție, respectiv în perioada 25 iulie - 31 august inclusiv, pentru al doilea ciclu de producție.

 

Încurajarea producției autohtone de usturoi prin program guvernamental

O altă hotărâre de guvern, nr. 147/03.02.2022, se referă la aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru susținerea producției de usturoi, fiind prevăzute în ea și măsuri de verificare și control al acesteia.

Beneficiarii acestei scheme sunt aceiași ca în cazul hotărârii anterioare, de la producători agricoli cu atestat și până la producători agricoli persoane juridice.

Producția de usturoi de minim 3 kg / 10 metri pătrați de suprafață agricolă se va valorifica în perioada 1 iunie-21 noiembrie, iar valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru cultivarea usturoiului este de 3.000 euro/ha.

Cererile de înscriere la DAJ Suceava se vor depune până cel târziu pe 16 mai, resursele schemei de ajutor în cazul acestei producții fiind de 4,5 milioane de euro, fiind asigurate din același buget. Directoarea DAJ Suceava, Elena Claudia Gogu, ne-a spus: ”În privința posibilităților de încasare maxime a ajutorului financiar de către cei intrați în schemele de ajutor de minimis, sumele cumulate nu pot depăși valoarea de 20.000 de euro, pentru o participare la programe într-o perioadă de trei ani de zile.”

Documentația de înscriere poate fi trimisă prin intermediul mijloacelor electronice, semnate și datate, iar copiile trimise trebuie certificate ,,conform cu originalul” de către solicitant.Detalii suplimentare pot fi obținute pe site-urile http://dajsuceava.ro/, https://www.madr.ro/, la telefon 0230 511039 sau pe mail dadr.sv@madr.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultori sprijiniți pentru producții în extrasezon, prin noile programe lansate de guvern.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultori sprijiniți pentru producții în extrasezon, prin noile programe lansate de guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei