Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 277 (7889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atribuire

Memorialul Holocaustul evreilor din Bucovina, din Siret, va fi realizat de firma preotului dr. Constantin Bobu, din Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie din Siret, care va avea și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina, vor fi realizate de firma Mateo Rustic Construct din Ipotești, care aparține preotului dr. Constantin Bobu. Preotul are masterat și doctorat în restaurare și s-a remarcat prin foarte multe acțiuni caritabile și prin buna colaborare cu celelalte culte creștine din comună, iar firma sa a restaurat, printre altele, Mănăstirea Văratec, statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare și turnul Mănăstirii Sf. Ioan, din Suceava, și Biserica de lemn Sf. Nicolae din Forăști, veche de 255 de ani.

Valoarea contractului de lucrări la Muzeul de Istorie din Siret este de 4,2 milioane de lei fără TVA, cu o durată de execuție de 26 luni. Printre lucrările care trebuie executate se numără consolidarea clădirii, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, de încălzire, de condiționare și ventilare, instalarea de echipamente de detectare și alarmare la incendiu și efracție, control acces, instalații de sonorizare, instalații interioare de voce-date etc.

Imobilul este monument istoric și necesitatea investiției este generată de starea precară a clădirii, uzura morală a expoziției permanente, lipsa spațiilor de depozitare și conservare, aglomerarea personalului de specialitate în spații neadecvate, lipsa unor spații și dotări pentru deservirea publicului. Terenul pe care este amplasat obiectivul are o suprafață de 1.786 mp.

Reabilitarea muzeului face parte dintr-un proiect integrat derulat în parteneriat între Consiliul Județean Suceava și Primăria Siret, denumit „Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, în valoare totală de 24,31 milioane de lei (5,15 milioane de euro), finanțat cu fonduri europene. A doua parte a proiectului cuprinde construirea unui centru educațional pentru învățare permanentă, cu o suprafață de 1558,76 mp, sală de sport – 837,54 mp și un teren de sport – 968,00 mp, precum și reabilitarea și modernizarea unor spații publice urbane în centrul orașului Siret: alei, spațiu verde, parcurile din zona Policlinicii, Primăriei și Casei de Cultură.  Durata de execuție a întregului proiect este de 52 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Memorialul Holocaustul evreilor din Bucovina, din Siret, va fi realizat de firma preotului dr. Constantin Bobu, din Ipotești.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Memorialul Holocaustul evreilor din Bucovina, din Siret, va fi realizat de firma preotului dr. Constantin Bobu, din Ipotești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei