Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 277 (7889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Săltați

Peste 1 kilogram de etnobotanice și 300 de grame de canabis, ridicate de la o grupare care alimenta consumatori din localități sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni de la mai multe structuri și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au acționat în două dosare majore, miercuri, 24 noiembrie,  în ziua în care la nivel național s-au declanșat nu mai puțin de 47 de acțiuni operative de amploare.

Una dintre acțiuni a vizat două grupuri de contrabandiști de țigări (despre care relatăm în alt material), iar alta, cu impact și mai important, vizează un grup de tineri care făceau trafic de droguri, canabis și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (denumite generic etnobotanice).

Sub coordonarea polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul Antidrog,miercuri, au avut loc 24 de percheziții, în județul Suceava și în județele Ilfov, Olt, Cluj, Neamț, Vaslui.

Gruparea acționa din august 2020, de când sunt date că tinerii distribuiau droguri din cele amintite mai sus cu preponderență pe raza orașului Gura Humorului, a municipiului Câmpulung Moldovenesc, a municipiului Vatra Dornei, a orașului Broșteni și a comunei Crucea. Transporturi au fost interceptate și la Pojorâta, Bucșoaia, Vama sau Prisaca Dornei.

Membrii grupării se deplasau cu mașinile, prin localități din cele amintite mai sus, unde aveau deja clienți numeroși.

Foarte important, pe parcursul monitorizării polițiștilor de la Serviciul Antidrog au fost efectuate 12 capturi de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive de la membrii grupării, respectiv 300 grame de canabis și 1,1 kg substanțe cu efect psihoactiv. Numai marfa ce a putut fi confiscată are valoarea estimată la vânzare de aproximativ 60.000 euro.

Pentru procurarea substanțelor interzise, membrii grupării aveau conexiuni la nivel național, respectiv pe raza județelor Olt, Cluj, Vaslui, Neamț și a municipiului București, rezultă din cercetări.

Membrii grupării erau greu de prins, angajându-se în urmăriri în trafic, ignorând focuri de armă trase după ei și având în general un comportament violent.  

În urma celor 24 de percheziții au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

La percheziții s-au ridicat circa 90.000 de lei, recipiente cu produse canabisol, comprimate și substanțe susceptibile a face parte din categoria drogurilor – toate urmând a fi expertizate.

Pe parcursul cercetărilor, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Suceava.

Audierile de la sediul DIICOT erau, miercuri seară, în plină desfășurare. Urmau să se emită apoi ordonanțe de reținere în arestul poliției județene.

 

Un suspect a sărit pe geam în timp ce jandarmii îi spărgeau uşa

Imagini din tipul percheziţiilor desfăşurate miercuri dimineaţă în zona Crucea - Broşteni în cazul grupării de traficanţi de droguri arată cum unul dintre suspecţi a sărit pe geam din apartamentul în care se afla, în timp ce jandarmii îi băteau la uşă. Mascaţii de la trupele de intervenție au spart uşa, dar suspectul tocmai sărise pe geam.

Suspectul a fost prins în scurt timp, fiind readus în locuinţă, unde s-au găsit mai multe substanţe interzise. De altfel, ulterior, tânărul a recunoscut că are „iarbă” în locuinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1 kilogram de etnobotanice și 300 de grame de canabis, ridicate de la o grupare care alimenta consumatori din localități sucevene.
 Vizualizări articol: 3717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1 kilogram de etnobotanice și 300 de grame de canabis, ridicate de la o grupare care alimenta consumatori din localități sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei