Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 127 (7739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sub nasul poliției, de ani de zile

Trotuar transformat în parcare cu zeci de mașini, lângă o biserică din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De ani și ani, în zilele de duminică, atât dimineață, cât și după-amiază, zeci de mașini sunt parcate pe cea mai mare parte a trotuarului de pe Calea Unirii, pe zona de coborâre dinspre Centru spre Grupul Școlar. Sunt mașinile credincioșilor care vin la slujba de la biserica penticostală, aflată pe strada George Coșbuc. Mai ales în zilele de vară, când este cald, destul de mulți suceveni circulă pe acest trotuar, atât ca pietoni, cât și ca bicicliști, deplasarea acestora fiind vădit îngreunată. Din punctul nostru de vedere, credincioșii nu au nici o scuză atâta timp cât au la dispoziție parcări publice în apropiere, gratuite duminica.

 

Parcarea pe trotuar nu mai este permisă de lege în nici o formă

Pentru cine nu știe încă, de ani buni de zile, parcarea mașinii pe trotuar nu mai este permisă de legislație. Până la modificarea legislației, mașinile puteau ocupa o parte din trotuar, cu lăsarea a minim un metru pentru pietoni. Această regulă nu mai este valabilă de ani de zile, astfel că teoretic orice parcare pe trotuar trebuie sancționată cu amendă. Sigur că nimeni nu poate fi absurd la un oraș ca Suceava, foarte aglomerat, însă când vorbim de zeci de mașini care blochează traficul pietonal ar fi normal să se facă ceva.  

Mai mult, am putut observa în teren că spațiul care le rămâne la dispoziție pietonilor este foarte îngust, maxim 70 de centimetri. 

Din păcate, niciodată polițiștii locali și nici polițiștii rutieri nu făcut o acțiune serioasă pentru a sancționa parcările neregulamentare pe trotuar din această zonă. Asta deși toată lumea a observat nu o dată aceste mașini parcate în șir indian pe trotuar.

 

De ce sau de cine se feresc polițiștii locali?

„Titulari” pe problema parcărilor și staționărilor neregulamentare sunt cei de la Poliția Locală Suceava. Măsuri de sancționare nu s-au luat niciodată. Poate că nici nu ar trebui date amenzi neapărat, însă măcar discuții cu liderii celor de la biserică, în care să li se explice că nu este normal ce se întâmplă în centrul orașului, ar fi putut să aibă loc. Nu știm de ce sau de cine se feresc polițiștii locali, însă cert este că bifăm încă o problemă crasă, în centrul orașului, pe care cei care ar trebui să o vadă nu o văd.

 

Parcări publice libere în apropiere. Mai mult, și gratuite

Ne luăm acum noi rolul de a-i informa pe cei care vin săptămânal la slujba de la biserica de pe strada George Coșbuc. Scuze pentru că ocupă mare parte din trotuar nu le găsim, în condițiile în care au la dispoziție parcări publice aflate la distanță mică. Le amintim oamenilor că pe strada Petru Rareș, cum se urcă spre Piața Mare, au la dispoziție zeci de locuri de parcare în mare parte goale în ziua de duminică. Tot aproape, la câteva sute de metri, au la dispoziție parcarea subterană mare, care este tot foarte liberă. Și, ultima informație, pe care poate unii nu o știu, este că parcările publice, inclusiv în cea subterană, sunt gratuite duminica.

Ca să nu fim acuzați că suntem răutăcioși sau rău intenționați, putem înțelege că sunt oameni mai în vârstă care trebuie aduși cu mașina până lângă biserică, mai sunt unii care poate au de cărat instrumente muzicale sau alte bagaje, însă acestea ar trebui să fie excepții.

În realitate, pot fi numărate pe trotuar lejer 40-50 de mașini, din care coboară în general oameni tineri, familii cu copii. Comoditatea acestora s-a instalat clar pe fondul faptului că poliția nu a ”văzut” niciodată aceste mașini și nu a luat măsurile legale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuar transformat în parcare cu zeci de mașini, lângă o biserică din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 4257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Trotuar transformat în parcare cu zeci de mașini, lângă o biserică din centrul Sucevei4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei