Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 127 (7739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor vrea să afle dacă ministrul Turismului are o strategie pentru redresarea industriei HoReCa

Miercuri, 2 Iunie 2021 (17:33:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor vrea să afle dacă ministrul Turismului, Claudiu Năsui, are o strategie pentru redresarea industriei HoReCa. Angelica Fădor i-a transmis o întrebare lui Claudiu Năsui în care a arătat că pandemia de COVID-19 a pus o presiune fără precedent asupra turismului și a sectoarelor grupate sub umbrela HoReCa, ca urmare a restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului, precum și a reticenței oamenilor față de călătoriile interne și internaționale. „Scăderile au fost importante, în 2020 operatorii economici încasând cu circa 60-70% mai puţin față de 2019”, a atras atenția deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a mai spus că potrivit Institutului Național de Statistică, în 2020, sosirile turiștilor în România au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% faţă de anul 2019, iar aproape 93% dintre aceștia au fost turiști români și doar 7% au fost străini.

Fădor a declarat că Suceava, unul dintre județele care au dezvoltată o rețea importantă de structuri de primire turistică și unități de alimentație publică, a avut pierderi înregistrate atât în mod direct de aceste unități turistice, dar și indirect, de producătorii locali, furnizori pentru aceste structuri.

Angelica Fădor i-a amintit ministrului Turismului că în ultima perioadă au existat mai multe dezbateri referitoare la identificarea soluțiilor necesare pentru sprijinirea sectorului HoReCa și a turismului.

În final, deputatul PNL de Suceava i-a solicita ministrului Claudiu Năsui să îi spună care este strategia pe termen scurt și mediu pentru redresarea industriei HoReCa, dar și dacă a purtat discuții cu reprezentanți ai industriei ospitalității și ce propuneri venite din partea acestora vor fi implementate de ministerul pe care îl conduce în această strategie?

Angelica Fădor mai vrea să afle de la Claudiu Năsui și care este strategia MEAT pentru promovarea turistică a diferitelor zone din țară, cum este Bucovina, ca destinație turistică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor vrea să afle dacă ministrul Turismului are o strategie pentru redresarea industriei HoReCa.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor vrea să afle dacă ministrul Turismului are o strategie pentru redresarea industriei HoReCa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei