Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 120 (7732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziarul care stă de vorbă cu oamenii

Ce părere ai despre...?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce obiective turistice le-ar recomanda sucevenii turiștilor veniți pentru prima dată în Bucovina?

 

La această întrebare răspunsurile cu părerile interlocutorilor noștri au fost diverse, mulți dintre ei neputând enumera doar trei exemple, din cauza multitudinii de obiective minunate de văzut în acest colț al țării. Lipsa unor brand-uri oficiale clare legate de ținutul Bucovinei fac ca locuitorii zonei să pară indeciși în a le nominaliza. Mănăstirile, Cetatea de Scaun și frumusețile naturii par însă a fi câștigătoarele detașate ale acestui scurt sondaj făcut printre suceveni.

 

Mănăstirile din Bucovina, obiective turistice de prim rang

Cei mai mulți dintre cei întrebați pe stradă despre sugestiile pe care le-ar da unui turist ajuns în Bucovina cuprind în răspunsurile lor mănăstirile. Elena ne-a spus: ”Mănăstirile, Cetatea... sunt multe obiective frumoase de văzut în Bucovina”, în timp ce Ioan l-ar îndruma pe călător: ”La Sucevița, la Voroneț și la Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Sunt importante.”

Gheorghe pare ceva mai organizat și le ia pe rând: ”Sunt mai multe, dar să o luăm așa: Cetatea, Voronețul, Putna, mănăstirile mai bine zis. Iarna merge la schi, la Gura Humorului, la Vatra Dornei, iar vara merge acolo în Ariniș, mie îmi place mult zona Humorului. La noi în Suceava, la Cetate, pe care au refăcut-o și e frumoasă, Zamca...”.

Un alt Ioan ne spune despre îndrumările pe care i le-ar oferi unui turist ajuns pe aceste meleaguri: ”Cred că nu e o noutate că mănăstirile trebuie vizitate în primul rând, apoi zonele cu priveliști deosebite, Obcinile Bucovinei. Ca zonă de agrement ar fi cea din Parcul Ariniș de la Gura Humorului. Bineînțeles că și pensiunile le-aș recomanda, cu mâncare tradițională, unde oamenii sunt ospitalieri și primitori.”

 

 

”Ștefan cel Mare și munții. Asta vreau să văd ca turist”

Printre cei intervievați s-a nimerit și Nicolae, care se afla în trecere prin orașul nostru. El ne-a răspuns răspicat: ”Ștefan cel Mare și munții. Asta vreau să văd ca turist.”

Unii localnici, în schimb, ar promova zona de frumuseți naturale a Bucovinei, cum e Aglaia: ”Toate sunt frumoase la noi, începând de la Suceava și până la Vatra Dornei. Așteptăm să se facă Cazinoul de la Vatra Dornei, pentru că eu l-am prins așa cum era. Toate locurile sunt foarte frumoase, mai sunt în schimb drumurile care lasă de dorit. Cred că ar trebui să o ia de aici, Dragomirna, Pătrăuți, Sucevița, Moldovița, să urce pe Palma, să vadă apoi Voronețul, astea toate legate de religie și cultură. Iar pentru distracție, începând de la Păltinoasa, sunt vile și cabane, care mai de care mai primitoare. Iar când vine vorba de mâncare, noi oferim ce e mai bun, cu o lume primitoare și amabilă. Să fim sănătoși și să se ridice Bucovina!”

 

”Mănăstirile și natura, toată lumea vrea asta. Sunt obiective de suflet”

Alții au indicat printre aceste obiective Rarăul, muzeele din zonă, iar Rodica s-a arătat foarte dornică să vorbească despre ele: ”Câte nu sunt la noi... Oho! În primul rând mănăstirile, apoi Cetatea. Este frumoasă partea noastră a Bucovinei, poate că seamănă un pic cu Elveția. Bucovina este foarte frumoasă. Dulcea noastră Bucovină! Prima dată la mănăstiri, apoi la pensiuni și Cetatea...”, în timp ce Ramona a încheiat: ”În primul rând Cetatea și i-aș recomanda să vină prin centrul orașului, unde Parcul Central e foarte frumos și plin de verdeață. Le-aș recomanda să vadă natura, să facă trasee prin pădure, cum sunt cele două trasee noi de la Gura Humorului, care sunt superbe. Și bineînțeles mănăstirile. Mănăstirile și natura, toată lumea vrea asta. Sunt obiective de suflet!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce părere ai despre...?.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce părere ai despre...?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei