Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 120 (7732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Autoritățile județene se pregătesc pentru a relua organizarea Festivalului Medieval din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava și Muzeul Național al Bucovinei se pregătesc pentru a organiza din nou, anul acesta, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei cu participarea publicului. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a precizat că ediția de anul acesta ar urma să aibă loc în perioada 13-15 august.

„Ne propunem în acest an să reluăm Festivalul de Artă Medievală <Ștefan cel Mare> la nivelul care va fi permis de restricțiile impuse de pandemie care vor fi valabile în luna august”, a arătat Barbă. El a spus că pregătirile se fac pentru ca manifestările să fie organizate atât în Cetatea de Scaun a Sucevei, în șanțul de apărare al acesteia, pe platoul din apropiere, precum și în incinta Muzeului Satului Bucovinean, spectacolele urmând să aibă loc atât cu spectatori, cât și în mediul online. Niculai Barbă a subliniat faptul că Festivalul Medieval din Suceava a devenit cel mai mare eveniment de acest gen din țară, motiv pentru care autoritățile județene vor ca acesta să fie primul care va fi reluat.

„Sperăm să fim primii din țară care reluăm festivalurile de acest tip. Și asta deoarece Festivalul Medieval de la Suceava a devenit cel mai importat festival de gen din țară. De asemenea, vrem să transmitem foarte clar că ne pregătim pentru a relua activitățile la un nivel cât mai apropiat de normalitate, adică din perioada de dinainte de pandemie. Iar această determinare a noastră poate fi privită și ca un gest de revanșă față de situația care a fost anul trecut, când nu am putut să desfășurăm acest festival, precum și alte acțiuni importante”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

El a subliniat faptul că autoritățile județene sunt pregătite să organizeze cât mai multe evenimente în cadrul ediției de anul acesta a festivalului, la care ar urma să participe un număr mare de trupe medievale, cavaleri, dar și cascadori care să ofere spectacole cu cai.

„Suntem pregătiți să ieșim cu cât mai multe evenimente și cu o participare cât mai mare atât din partea trupelor, cât și a spectatorilor. Dar toate acestea vor fi făcute ținând cont de restricțiile de la acest moment, sens în care ne vom consulta și cu Direcția de Sănătate Publică”, a mai precizat Niculai Barbă. El a mai afirmat că se intenționează și organizarea unei parade medievale, care are loc în fiecare an la deschidea festivalul, însă acest lucru depinde de restricțiile care vor fi în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile județene se pregătesc pentru a relua organizarea Festivalului Medieval din Suceava.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile județene se pregătesc pentru a relua organizarea Festivalului Medieval din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei