Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 8 (7620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Surpriză”

Zeci de pliculețe cu etnobotanice, găsite sub bancheta din spate a unei mașini de poliție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul din Gura Humorului arestat săptămâna trecută în dosarul procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, pentru trafic de etnobotanice, a fost protagonistul unui episod halucinant cu polițiștii de la Șcheia, care l-au oprit pentru un control de rutină în anul 2016. Bogdan Ioan Pielmuș a fost încătușat atunci, după ce s-a opus controlului corporal, asupra sa fiind găsite mai multe pliculețe de etnobotanice. Surpriza cea mare avea să vină după aproximativ două luni, când sub bancheta din spate a autospecialei de poliție cu care a fost transportat Pielmuș au fost găsite 37 de pliculețe cu etnobotanice. 

Bogdan Ioan Pielmuș a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, marți, 5 ianuarie, la propunerea procurorilor DIICOT, însă în contestație, la Curtea de Apel Suceava, judecătorii i-au înlocuit, joi, 7 ianuarie a.c., arestul  preventiv cu arestul la domiciliu. Este probabil ca decizia să aibă legătură cu faptul că inculpatul are trei copii mici, din care doi băieți, gemeni, născuți la finele anului trecut.

 

S-a opus imobilizării, încercând să scape de pliculețele de etnobotanice

Povestea legată de drogurile găsite în mașina de poliție începe în ianuarie 2016.

Din ancheta procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, rezultă că pe 22 ianuarie 2016, inculpatul a plecat de la Gura Humorului spre Suceava. Anterior avusese discuții cu mai mulți clienți pe care urma să îi alimenteze cu droguri din sfera etnobotanicelor.  

Un echipaj de la Poliția municipiului Suceava – Poliția Comunală Șcheia, a oprit pentru control o autoutilitară Fiat Ducato, pentru control de rutină. Cel de la volan (Pielmuș) nu a putut prezenta nici un document personal sau al autoturismului, iar polițiștii au observat la el un comportament suspect. Polițiștii din echipaj au vrut să-i facă un control corporal, suspectul încercând să se sustragă. În învălmășeala creată, acesta a abandonat lângă mașina de poliție două pliculețe cu substanță verde-gălbuie.

Bogdan Ioan Pielmuș a fost imobilizat și încătușat, asupra sa mai fiind găsite 14 pliculețe de același gen. El a fost dus cu o mașină de la Poliția Șcheia, la audieri. Ulterior, s-a confirmat prin probe de laborator că asupra acestuia s-au găsit 0,81 grame de substanțe interzise.

 

”Surpriza” de sub bancheta din spate

La mai bine de două luni de la acest episod, pe 30 martie, polițiștii de la Șcheia au găsit, sub bancheta din spate a autospecialei, 37 de pliculețe de substanță de același gen. În cadrul cercetărilor demarate și al audierilor, polițiștii au menționat că aceeași mașină a fost folosită pentru a-l transporta pe Ioan Bogdan Pielmuș în data de 22 ianuarie 2016. Se bănuiește că, deși încătușat, tânărul a reușit să ascundă restul pliculețelor, în acea zi, fără ca polițiștii să observe ceva suspect.  

 

Monitorizat de 6 ani

Bogdan Ioan Pielmuș era monitorizat de multă vreme de structurile de combatere a crimei organizate. Primele date despre acesta și comerțul cu etnobotanice s-au adunat din 2014-2015. Din informațiile noastre, pe perioada monitorizării, sunt consumatori care s-au alimentat de la acesta de zeci de ori.

În cazul unuia chiar, în intervalul 2016-2020, sunt date cu privire la livrarea și comercializarea de etnobotanice de 200 de ori către același consumator.

Tânărul avea toate motivele să bănuiască faptul că este în atenția structurilor antidrog, mai ales că fusese prins personal cu etnobotanice de polițiștii de la Șcheia.

Totuși, rezultă din ancheta coordonată de DIICOT, acesta și-a continuat activitatea infracțională, vânzând periodic cantități de etnobotanice clienților, unii deja consumatori înrăiți.

Ultima faptă ar fi din 10 decembrie 2020, când inculpatul ar fi vândut 5 plicuri cu substanțe cu efect psihoactiv.

În aceste condiții, procurorii DIICOT au pregătit acțiunea pe care au pus-o în aplicare la începutul acestui an.

 

O afacere din care se scot bani frumoși

Luni, 4 ianuarie, polițiștii de la Serviciul Antidrog al BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au acționat în cadrul a șase percheziții, vizând doi tineri despre care s-au adunat date că fac trafic de droguri.  

La domiciliul lui Pielmuș s-au găsit aproximativ 1,2 kilograme de substanțe interzise, tot din sfera etnobotanicelor. 

Cu privire la banii care se învârt în această afacere, din datele adunate de polițiștii de la Serviciul Antidrog și de procurorii de la DIICOT rezultă că clienții dădeau în jur de 50 de lei pe un pliculeț de substanță din care se fac țigări pentru fumat. De exemplu, un client a plătit 400 de lei pentru opt pliculețe. Un alt client a achitat 200 de lei pentru patru pliculețe. Prețul ar fi de aproximativ 50 de lei per gram.

Aflat în arest la domiciliu, Bogdan Ioan Pielmuș se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

Ancheta DIICOT cu privire la traficul de etnobotanice de la Gura Humorului îl mai vizează și pe inculpatul Marius Fezecaș, care a fost plasat de procurorii DIICOT sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de etnobotanice, dar și de canabis.

Acesta este acuzat a vândut importante cantități de etnobotanice în perioada 2015-2018. Și în cazul său este vorba de clienți alimentați perioade lungi de timp și de foarte multe ori.

În 2020, s-au adunat date cu privire la faptul că inculpatul ar fi vândut 0,35 grame de canabis, dar și că a oferit și pus în vânzare alte 3,50 grame din aceeași substanță.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de pliculețe cu etnobotanice, găsite sub bancheta din spate a unei mașini de poliție.
 Vizualizări articol: 3404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de pliculețe cu etnobotanice, găsite sub bancheta din spate a unei mașini de poliție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei