Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 8 (7620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

USR-PLUS Suceava solicită oprirea înlocuirilor nemotivate de directori de școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea USR Suceava a solicitat oprirea înlocuirilor nemotivate de directori de școli din județ. Într-un comunicat de presă al USR-PLUS Suceava se amintește faptul că în județul Suceava, dar și în alte județe din țară, au fost înlocuiți mai mulți directori școlari, cărora le-a expirat mandatul în data de 9 ianuarie 2020.

Potrivit aceleiași surse, în baza articolele 257-258, din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, directorii câștigă prin concurs mandate de 4 ani, iar dacă în urma expirării mandatului de director de școală postul rămâne vacant, există posibilitatea prelungirii mandatului cu un an, cu acordul părților, după evaluarea performanțelor manageriale la nivel de unitate, sau posibilitatea numirii unui alt cadru didactic titular prin detașare în interesul învățământului,  la propunerea inspectorului general și aprobarea prin vot în cadrul Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean, doar până la finalul anului școlar în curs.

„Varianta corectă ar fi fost organizarea de noi concursuri pentru manageri școlari. Aceste concursuri NU au fost organizate din motive de pandemie pe parcursul anului 2020. Dar asta, în aceste împrejurări excepționale, nu mai este imputabil nimănui. În aceste condiții, ar fi fost normală prelungirea mandatelor până la terminarea anului școlar, iar schimbările să  intervină în cazuri întemeiate, motivate corespunzător. Ne dorim ca aceste înlocuiri să nu fie pe criterii politice. Competența nu se măsoară în afinități sau apartenențe politice”, a transmis conducerea USR-PLUS Suceava. În comunicat se arată că mai mulți senatori USR PLUS din Comisia Învățământ, Tineret și Sport, respectiv Ștefan Pălărie, Silvia Dinică și Irineu Darău, au redactat adrese către toate Inspectoratele Școlare Județene din țară în care solicită să se explice schimbările de management, motivația lor, precum și procesele verbale din ședințele de Consilii de Administrație în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare. De asemenea, USR-PLUS Suceava a solicitat stoparea nemotivată a înlocuirilor în teritoriu și, în paralel, găsirea soluției juridice la nivel de minister care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate până la sfârșitul anului școlar justificat și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor de directori ce urmează să fie organizate în această vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USR-PLUS Suceava solicită oprirea înlocuirilor nemotivate de directori de școli.
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
USR-PLUS Suceava solicită oprirea înlocuirilor nemotivate de directori de școli3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei