Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2020 - Anul XXV, nr. 78 (7383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Orașul Siret a intrat în autoizolare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orașul Siret a intrat în autoizolare începând de joi, 2 aprilie, ca măsură suplimentară pentru a preveni infectarea localnicilor cu noul coronavirus. Siret este astfel al doilea oraș din judeţul Suceava, după Gura Humorului, care restricţionează accesul persoanelor din alte localităţi pentru cumpărături sau pentru alte activităţi care nu îşi justifică urgenţa sau utilitatea.

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că decizia a fost luată în ultima şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Adrian Popoiu a declarat că la intrările în oraş vor fi amplasate filtre pentru a verifica maşinile care intră în localitate. Popoiu a spus că începând de joi, 2 aprilie, se interzice deplasarea cetățenilor în afara orașului Siret pentru cumpărături. Tot de joi se interzice accesul persoanelor din afara orașului, care vin la cumpărături la magazinele din Siret. „De asemenea, am interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulație publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale”, a spus primarul din oraşul Siret. El a arătat că filtrele de poliţie vor fi la toate intrările în oraş.

Adrian Popoiu a mai arătat că accesul în afara orașului Siret al cetățenilor orașului Siret și în interiorul orașului al cetățenilor din alte localităţi se va permite doar în anumite cazuri, respectiv pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în orașul Siret, precum și a aprovizionării populației. De asemenea, se va permite accesul persoanelor care nu locuiesc în orașul Siret dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Adrian Popoiu a declarat că toate aceste măsuri au fost luate pentru a preveni extinderea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Asta în condițiile în care până în cursul zilei de ieri un bărbat din Siret a murit la Spitalul Județean Suceava, fiind infectat cu noul coronavirus, iar alte trei persoane din oraș sunt suspecte, neavând încă o confirmare oficială. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orașul Siret a intrat în autoizolare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
 Vizualizări articol: 4478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orașul Siret a intrat în autoizolare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei