Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2020 - Anul XXV, nr. 78 (7383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Toată ”paleta” de infracțiuni

Dealer de etnobotanice, trimis în judecată pentru agresarea sexuală a unui minor și pentru ultraj față de un jandarm și un polițist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au trimis zilele trecute în instanță un dosar privind dealeri de etnobotanice care acționau la Gura Humorului. Liderul incontestabil al grupării era Marcel Manoliu, zis ”Talanul”, în vârstă de 40 de ani, individ cu antecedente penale, cunoscut ca participant la concursuri din rețeaua ”Strongman”. Procurorii au date clare că acesta își folosea forța și în scop de intimidare a rivalilor și pentru a se impune pe piața etnobotanicelor din Gura Humorului. Manoliu este acuzat, printre altele, că a vrut să abuzeze sexual un minor și că a ultragiat un jandarm și apoi un polițist.

 

Soții Manoliu și doi complici, vânzători de etnobotanice

Conform anchetei polițiștilor de la Serviciul Antidrog, coordonați de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, Marcel Manoliu și soția acestuia, Ionica Liliana Manoliu, aveau rolul de lideri și coordonatori ai unui grup infracțional care procura cu scopul de a revinde substanţe cu efecte psihoactiv, atât direct de la locuința lor din Voroneț - Gura Humorului, cât și prin intermediul altor persoane, respectiv Adrian Costel Volanschi și Eduard Cristian Hacman, și ei trimiși în judecată în același dosar.

Marcel Manoliu are de răspuns și pentru alte infracțiuni pe lângă traficul de droguri și de constituire de grup infracțional organizat.

Procurorii au arătat că Marcel „Strong” şi-a făcut un renume de om foarte puternic, în urma participării la concursuri din reţeaua „Strongman”, iar pe acest fond a trecut la violenţe, umilinţe și acte de intimidare față de oamenii legii.

Din cercetări rezultă că, pe 22 iunie 2019, pe o stradă situată în apropierea casei sale, Manoliu a încercat să întrețină relații sexuale orale cu un minor, prin constrângerea acestuia. Agresiunea a plecat tot de la traficul de etnobotanice, din fericire fapta nefiind dusă la capăt. Manoliu va fi judecat pentru tentativă de viol cu privire la acest caz.

 

A agresat un jandarm într-o sală de forță. Polițistul venit să cerceteze cazul a fost amenințat explicit

Cel puțin la fel de grav, Manoliu a trecut la violențe sau amenințări față de oamenii legii.

Pe 20 iunie 2019, în timp ce se afla într-o sală de forță din Gura Humorului, acesta ar fi agresat un jandarm, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în sensul că îl suspecta că furnizează informații privind faptele sale.

Jandarmul, care era și el la antrenament în sală, a suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Tot în aceeași zi, un polițist din Gura Humorului, sesizat de agresarea jandarmului, s-a deplasat imediat la fața locului, unde a fost luat și el în colimator. Procurorii DIICOT au stabilit că Manoliu l-a amenințat pe polițist cu acte de violență, avertizându-l că poate avea probleme atât el, cât în familia sa.   

Polițistul de la Gura Humorului era în timpul serviciului, de aici rezultând a doua faptă de ultraj.

 

Afacerile cu etnobotanice

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că substanţele cu efect psihoactiv erau vândute la preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei.

Chiar dacă sumele per pliculeţ par mici, este vorba de o cantitate mică de substanţă pentru o ţigară, iar numărul de plicuri cumpărate era mare. De altfel, pe perioada cât „Talanu” şi ai săi au fost monitorizaţi, au fost probate vânzări importante de etnobotanice. De exemplu, în mai 2019, soţii Manoliu au vândut într-o zi din locuinţa lor, unei singure persoane, o sută de pliculeţe care conţineau o substanţă vegetală.

 

Vedetă la ”Românii au talent”

Marcel „Strong” s-a făcut cunoscut după ce a participat cu succes la emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV, unde a impresionat prin forţă după ce a făcut genuflexiuni cu o bară pe care erau aşezate patru fete. În cadrul emisiunii TV el şi-a recunoscut trecutul infracţional, anii staţi după gratii, inclusiv pentru o tentativă de omor.

În 2013, Manoliu, împreună cu încă un individ din Gura Humorului, Adolf Neuburger, a comis o tentativă de omor asupra unui agent de pază, în parcarea restaurantului Moldova din Gura Humorului. Pentru această faptă el a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Procesul în care vor fi judecați cei patru inculpați din acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

Soții Manoliu și ceilalți doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealer de etnobotanice, trimis în judecată pentru agresarea sexuală a unui minor și pentru ultraj față de un jandarm și un polițist.
 Vizualizări articol: 2469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dealer de etnobotanice, trimis în judecată pentru agresarea sexuală a unui minor și pentru ultraj față de un jandarm și un polițist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei