Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentativă de omor

Tânăr lovit cu toporul în cap de tatăl vitreg, care îi era şi asistent personal plătit de stat pentru a avea grijă de el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, dar şi pe unul dintre fiii săi, pentru grave acte de agresiune comise asupra unui alt fiu, vitreg. Cazul este şocant de la un capăt la altul. Tatăl agresor era asistentul personal al fiului vitreg, încasând indemnizaţie lunară pentru a avea grijă de el. Bărbatul aproape că l-a omorât pe acesta, aplicându-i mai multe lovituri cu toporul în cap.  

Agresiunea s-a petrecut pe 30 noiembrie anul trecut, iar acum procurorii l-au trimis în judecată pe tatăl vitreg, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor, dar şi pe fiul său cel mare, în vârstă de 19 ani, pentru tentativă la violenţă în familie cu referire la infracţiunea de loviri sau alte violenţe.

 

Atacuri repetate cu toporul şi cu un cuţit

Bărbatul arestat preventiv pentru tentativă de omor, Constantin Onoiu, a avut o lungă relaţie de concubinaj cu o femeie cu care a avut doi copii. Femeia mai avea un copil dintr-o relaţie anterioară, care, după moartea ei, a rămas în locuinţa tatălui vitreg.

Din decembrie 2018, bărbatul a fost desemnat asistent personal al fiului vitreg, având un salariu lunar. Asta pentru că tânărul în vârstă de 31 de ani a început să aibă probleme de sănătate grave.

Aparent, cei doi nu au avut în primii ani conflicte majore, însă în ultima perioadă aveau des episoade violente, a rezultat din cercetări, produse pe fondul consumului de alcool al ambilor. 

Aşa s-ar fi întâmplat şi pe 30 noiembrie, când în locuinţă s-a consumat alcool.

Tânărul a început să-i reproşeze tatălui vitreg că nu are grijă de el, ceea ce a stârnit furia acestuia, dar şi a unuia dintre ceilalţi fii.

Prima agresiune a fost între fraţi, moment în care tatăl s-a dus în şură, a luat un topor şi a încercat să-l lovească pe fiul vitreg în cap. Pentru că era foarte beat, nu a reuşit, însă atacul criminal a fost abia la început. Din ancheta procurorilor a rezultat că Onoiu şi-a atacat fiul vitreg şi cu un cuţit, tăindu-i însă doar haina, pentru că lama cuţitului era tocită. Tânărul de 31 de ani a reuşit să fugă la un moment dat în locuinţa sa, aflată în aceeaşi curte, unde a fost urmărit şi pus la podea de către fratele său. Dacă acesta l-a lovit doar cu pumnii, tatăl a venit din nou cu toporul şi l-a lovit cu muchia în cap, de 4-5 ori. După agresiunea sălbatică, victima a rămas inconştientă, iar cei doi agresori au plecat şi s-au culcat.

 

Consecinţe ale agresiunii: un copil din familie a fost dat în plasament

Un martor a sunat la 112, victima ajungând relativ repede la spital. Tânărul în vârstă de 31 de ani avea leziuni grave la cap, fiind salvat de medici.   

„Aceste leziuni au pus în primejdie viaţa victimei, iar medicul legist a apreciat că sunt necesare 45-50 de zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării”, au transmis procurorii care au trimis dosarul în instanţă. 

Din aceste constatări a reieşit clar că este vorba de tentativă de omor.

Dacă tatăl a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, fratele agresor a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violenţe, însă în stare de libertate. 

Constantin Onoiu mai are un fiu, în vârstă de 7 ani, care a fost luat în plasament de învăţătoarea sa, după ce tatăl a fost arestat preventiv.

Cu privire la tânărul de 31 de ani victimă a tentativei de omor, acesta are acum un alt asistent personal la Mănăstirea Humorului.

Procesul în care vor fi judecaţi cei doi a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr lovit cu toporul în cap de tatăl vitreg, care îi era şi asistent personal plătit de stat pentru a avea grijă de el.
 Vizualizări articol: 3181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr lovit cu toporul în cap de tatăl vitreg, care îi era şi asistent personal plătit de stat pentru a avea grijă de el0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei