Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Ioan Stan le explică liberalilor ce trebuie să facă pentru a mări alocaţiile copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, le explică liberalilor ce trebuie să facă pentru a mări alocaţiile copiilor. Ioan Stan a amintit că pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaţilor a votat pentru dublarea alocaţiilor alocate de stat copiilor, însă apoi a urmat „o avalanșă de proteste și văicăreli”, începând cu premierul, apoi cu ministrul Muncii și cu cel al Finanţelor. Stan a declarat că propunerea legislativă a trebuit, totuși, să plece spre Cotroceni, unde președintele a declarat că așteaptă poziţia Guvernului. „Amânarea promulgării nu s-a putut lungi la nesfârșit, reîntoarcerea în Parlament n-avea sorţi de izbândă și iată-ne în data de 14 ianuarie 2020. Președintele României promulgă Legea pentru alocaţiile copiilor. La câteva ore după, doamna ministru al Muncii declară că o creștere a alocaţiilor pentru copii nu se poate face <peste noapte> deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că măsura va putea fi implementată cel mai probabil după rectificarea bugetară. Adică se prevalează domnia sa de bugetul trecut prin angajarea răspunderii, ocolind singurul for legislativ stabilit prin Constituţie, Parlamentul”, a spus Stan, care a adăugat că „o invit pe autoarea acestor declaraţii, ca și pe dl. premier care, pe baza aceluiași buget, se întreba retoric, după votarea Legii, cu ce să mărească pensiile sau alocaţiile, să mediteze la faptul că o dezbatere parlamentară a Legii bugetului ar fi putut oferi alte soluţii decât variantele extremiste cu care suntem ameninţaţi”. El a remarcat faptul că în acest caz s-a adoptat strategia „semnaţi că venim noi și acoperim semnătura peste vreo șase luni”. Liderul PSD Suceava a arătat că soluţii există, însă trebuie să existe o gândire responsabilă. „Faptul că trebuie venit cu suma suplimentară pentru asigurarea dublării alocaţiilor se poate regulariza la rectificarea bugetară, la finalul primului semestru, deoarece până atunci se pot folosi sumele pentru alocaţii prinse pentru 12 luni. În caz că nu îţi ajung banii în ultima lună de execuţie bugetară înainte de rectificare iei din economiile de la alte subcapitole, care la rândul lor sunt bugetate pe 12 luni. Aș putea continua, dar vă invit să mai luaţi niște lecţii de economie. Sau măcar să nu mai încercaţi a vă asuma răspunderi care, evident, vă depășesc”, a transmis liderul PSD Suceava Guvernului PNL.

 

PSD va sesiza forurile europene cu privire la intenţia PNL de a modifica legea electorală

Ioan Stan consideră că în realitate liberalii au alte preocupări și nu creșterea alocaţiilor, respectiv alegerile anticipate. Stan a arătat că liberalii declară că Parlamentul este încă dominat de o majoritate PSD care îi împiedică să demareze urgent reformele necesare în România. „Deși pentru a da jos guvernul PSD și pentru a instala guvernul vostru, sau, mă rog, al președintelui, voi aţi avut majoritate în Parlament, și nu PSD. Pentru oricare din variantele pe care veţi merge în demararea etapelor pregătitoare alegerilor anticipate se mizează evident tot pe majoritate anti-PSD. Sau, așa cum se vehiculează în spaţiul public, aveţi strictă nevoie de o majoritate parlamentară care să nu vă iasă din ordin și care să vă permită punerea în practică a unui cu totul alt program de guvernare decât cel cu care aţi înceţoșat românii”, a precizat Ioan Stan. El a subliniat faptul că social-democraţii nu vor asista pasivi la „atare mașinaţii”, motiv pentru care vor trimite scrisori președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European, grupului socialiștilor și democraţilor, precum și tuturor parlamentarilor europeni, cu privire la abuzul de a schimba legile electorale, în pofida unei decizii a Curţii Constituţionale și a unei recomandări a Comisiei de la Veneţia. Stan a mai adăugat că PSD va depune în mod cert o moţiune de cenzură dacă Executivul va pune în practică tentativa de a modifica Legea electorală cu 2-3 luni înaintea momentului alegerilor, angajându-și răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan le explică liberalilor ce trebuie să facă pentru a mări alocaţiile copiilor.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan le explică liberalilor ce trebuie să facă pentru a mări alocaţiile copiilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei