Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 34 (7035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Suplimentul alimentar Lipostop Capsaicina+Crom, căutat de inspectorii DSP pentru retragere din vânzare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au fost notificaţi prin sistemul rapid de alertă în privinţa suplimentului alimentar Lipostop Capsaicina+Crom cu neconformităţi de calitate, în vederea depistării şi retragerii acestuia de la comercializare. Şeful Serviciului Control în sănătate publică din cadrul DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a informat, printr-un comunicat de presă, că în urma controalelor efectuate, produsul notificat nu a fost găsit la comercializare la noi în judeţ.

Specialiştii în sănătate atenţionează că, la fel ca şi medicamentele, suplimentele alimentare pot avea efecte secundare,  de exemplu reacţii alergice, sau pot interacţiona cu medicamentele prescrise sau cu alte suplimente. De asemenea, suplimentele alimentare pot să nu aibă metode standardizate de producţie, efectele secundare pot să difere de la o marcă la alta sau chiar în loturi diferite din aceeaşi marcă.  Lipostop Capsaicina+Crom este un extract din ardei iute prezentat ca un produs „cu efect detoxifiant, gastroprotectiv şi activator al termogenezei din organism”, care „prin accelerarea proceselor metabolice poate contribui la arderea grăsimilor şi prin aceasta la scăderi de greutate corporală”.

Comunicatul remis de DSP mai arată că, în luna ianuarie, inspectorii  Serviciului Control în sănătate publică au efectuat 68 de controale în cadrul acţiunii tematice care a vizat efectuarea de controale igienico-sanitare în unităţile de învăţământ preuniversitar şi de antepreşcolari, în chioşcurile din incinta acestora, în care se comercializează elevilor produse alimentare şi în unităţile de catering care distribuie mâncare elevilor şi copiilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

În cadrul acţiunii tematice pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare asigurate în cantinele şcolare au fost efectuate 16 controale.

 

Inspectorii DSP au mai controlat un service auto, frizerii, pensiuni, cabinete medicale şi spitale

Dr. Dinu Sădean a spus că pentru neconformităţile constatate s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale: o amendă şi un avertisment. Amenda a fost de 800 de lei pentru nerespectarea asigurării controlului şi a înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice destinate depozitării produselor alimentare perisabile, iar avertismentul a fost dat pentru nerespectarea verificării, de către cadrele sanitare medii din unităţile de învăţământ preşcolar cu bloc alimentar, a condiţiilor de recoltare şi păstrare timp de 48 ore la temperatura de funcţionare a frigiderului de probe alimentare din meniul servit copiilor.

Pe lângă acţiunile tematice, au avut loc 544 de controale care au vizat obiective din categoria aliment şi nonaliment.

Printre obiectivele din categoria nonaliment controlate s-au numărat: o sursă locală proprie de alimentare cu apă potabilă; trei unităţi de cazare hotelieră; nouă pensiuni turistice; patru unităţi de mediu, pentru soluţionarea unor sesizări referitoare la nerespectarea normelor de igienă în zonele de locuit; un service auto; două secţii de fabricare ferestre din termopan; o secţie de fabricare ambalaje pentru încălţăminte;  23 unităţi de desfacere produse cosmetice; cinci unităţi de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură; 128 utilizatori profesionali de produse biocide; 23 cabinete de medicină de familie; patru cabinete medicale ambulatorii; 18 cabinete stomatologice; un laborator de analize medicale; două laboratoare de radiologie dentară, şapte unităţi sanitare cu paturi.

La obiectivele din categoria aliment au fost efectuate 185 de controale: doi producători şi ambalatori; un distribuitor şi transportator; 101 retaileri; 70 unităţi din sectorul seviciilor alimentare; 11 producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentul alimentar Lipostop Capsaicina+Crom, căutat de inspectorii DSP pentru retragere din vânzare.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Suplimentul alimentar Lipostop Capsaicina+Crom, căutat de inspectorii DSP pentru retragere din vânzare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei