Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 262 (6972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Fii tolerant și poți schimba lumea!

„Locuim în țara toleranței”, activitate desfășurată la Școala Gimnazială Ciocănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârșitul săptămânii trecute, la Școala Gimnazială Ciocănești s-a desfășurat activitatea „Locuim în țara toleranței”, având ca motto „Fii tolerant și poți schimba lumea!”. Activitatea a avut ca scop familiarizarea elevilor cu semnificaţia zilei de 16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată anual pentru a îndemna omenirea la înţelegere și respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență şi ură. Totodată, această zi are menirea de a reaminti omenirii că intoleranţa este generatoare de violenţă şi îndeamnă comunităţile să trăiască în pace şi respect. Consilierul educativ prof. Claudia Angela Samson ne-a spus că, în an centenar, elevii și profesorii de la Ciocănești s-au gândit că ar trebui ca acțiunile derulate cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței să se desfășoare sub aura acestuia. Ca atare, li s-a cerut elevilor să își imagineze cum ar arăta țara dacă toți oamenii care locuiesc în ea ar fi mai buni unii cu alții. „Cum toleranța este o virtute și trebuie să învățăm să devenim mai înțelegători și mai concilianți, le-am propus să alcătuiască Alfabetul Toleranței, începând cu litera inițială a numelui lor. Cu ajutorul acesteia li s-a cerut să creeze un nou cuvânt care să definească lumea în care trăiesc. Astfel, În țara mea…, învățăm să ne Acceptăm (A-Alexia), Bunătatea deschide porți (B-Bianca), Credem în noi (C-Cristiana), Dragostea schimbă vieți (D-Daniel), toți suntem Egali etc.”, ne-a spus prof. Claudia Angela Samson. Cuvintele au devenit ”buletinul” lor de identitate și cu ele așezate în piept sub forma unor flori, elevii s-au simțit mândri că pot fi mai buni. Și cum e bine să dăruiești din preaplinul fericirii de a fi, împreună și-au exprimat, „la 100 de ani de România”, 100 de gânduri bune pentru țară. Cu ajutorul acestor gânduri scrise pe forma mâinilor lor, au creat conturul țării. Pe harta toleranței, ei au pus speranțe într-o lume mai bună, i-au urat să trăiască mii de ani, să fie curată pe cât e de frumoasă, să aibă parte de oameni valoroși. „Și fiecare dintre noi am promis să fim mai buni, să ne respectăm, să fim uniți, să credem în noi ca împreună să dăm valoare acestei țări minunate în care locuim”, a conchis prof. Claudia Angela Samson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Locuim în țara toleranței”, activitate desfășurată la Școala Gimnazială Ciocănești.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Locuim în țara toleranței”, activitate desfășurată la Școala Gimnazială Ciocănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei