Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 262 (6972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cine-i opreşte?

Hoţii au furat un BMW X3 din curtea locuinţei patronului firmei Ştefi Tex

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un BMW X3 a fost furat duminică noapte din curtea patronului firmei Ştefi Tex. Tupeul hoţilor pare să nu mai aibă nici o graniţă, şi asta pentru că acest furt s-a comis chiar dacă locuinţa situată în cartierul Burdujeni era supravegheată video şi avea şi paza asigurată cu oameni. Interesant este că hoţii au acţionat când patronul Ştefi Tex şi soţia acestuia nu se aflau acasă, ci în străinătate, cu afaceri.

Practic, s-a acţionat la pont, aşa cum s-a întâmplat şi la alte furturi care au avut loc în această vară la locuinţele unor oameni de afaceri care locuiesc în zona cartierului Burdujeni.

În afara autoturismului, indivizii care au dat spargerea au mai furat un seif în care au sperat să găsească o sumă importantă de bani. Nu a fost să fie aşa, în interior fiind patru arme de vânătoare deţinute legal de patronul firmei Ştefi Tex. În plus, hoţii au mai furat bijuterii şi un ceas de firmă, astfel încât prejudiciul total se ridică la circa 50.000 de euro.

Ieri după-amiază, autoturismul marca BMW X3 a fost găsit abandonat la liziera unei păduri de la Feteşti. Maşina prezenta urme de incendiere şi după toate probabilităţile hoţul a dat foc în zona volanului pentru a i se şterge amprentele, iar focul s-a extins şi a mistuit şi alte obiecte din interior.

Ca şi în cazul celorlalte furturi din vara lui 2018, hoţii au oprit alimentarea cu energie electrică, iar sistemul video amplasat a devenit astfel inutil. La fel de interesant este că hoţii au reuşit să opereze fără a fi depistaţi de paznici, astfel încât nu este exclus ca la mijloc să fie implicat şi un apropiat al patronului Ştefi Tex sau vreun fost angajat al societăţii.

Având în vedere că proprietarul nu este în ţară, poliţiştii vor discuta cu acesta astăzi sau mâine, ocazie cu care vor afla exact şi ce au furat hoţii, precum şi valoarea prejudiciului.

 

Un alt om de afaceri jefuit în timp ce era în concediu în străinătate

Spargerea de la locuinţa patronului firmei Ştefi Tex vine după mai multe săptămâni de pauză, în care hoţii au stat şi au aşteptat ca apele să se liniştească după sarabanda de furturi din vara acestui an. Mai multe locuinţe amplasate în cartierul Burdujeni aparţinând unor oameni de afaceri au fost sparte după un scenariu aproape identic. Mai exact, hoţii au acţionat la pont, în momentul în care oamenii de afaceri nu erau acasă, iar după ce au forţat geamurile lăsate întredeschise au intrat în interior şi au plecat cu bani, bijuterii şi alte bunuri în valoare de zeci de mii de euro.

Unul din ultimele furturi a avut loc în noaptea de 20 iulie 2018, într-un moment în care afaceristul şi familia acestuia erau plecaţi din ţară, în concediu. După ce au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient, s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează şi au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, au intrat în casă şi au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. La final au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro.

Modul de operare arată că hoţii au studiat zona şi activitatea proprietarilor în detaliu şi au acţionat doar în momentul în care erau siguri că în locuinţă nu se află nimeni.

Între timp, unul dintre participanţii la furt a fost prins şi trimis în judecată. Acesta a dat amănunte despre modul de operare şi despre colegii cu care a acţionat, dar din lipsa probelor toţi suspecţii au rămas în libertate şi în ziua de astăzi.

 

Oamenii sunt extrem de indignaţi de lipsa de reacţie a poliţiştilor

Tot în zona cartierului Burdujeni au fost sparte alte două locuinţe. Unul dintre cazuri s-a petrecut în luna iunie a acestui an, prin acelaşi mod de operare: hoţii au forţat geamurile de termopan şi au reuşit să deschidă unul dintre ele, iar din interior au furat o sumă importantă de bani, circa 20.000 de euro. Şi în acest caz proprietarul nu se afla acasă în momentul spargerii.

În apropiere de această locuinţă a fost vizat şi un alt imobil. De acolo s-au furat bani şi bijuterii în valoare de circa 80.000 de euro.

Furturile cuprind şi alte zone din Burdujeni, iar prejudiciile sunt de la câteva mii de euro la câteva zeci de mii de euro.

De remarcat că hoţii fură bani şi bijuterii, în cele mai multe cazuri, şi evită pe cât se poate să plece cu telefoane mobile sau alte bunuri care ar putea duce la indentificarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii au furat un BMW X3 din curtea locuinţei patronului firmei Ştefi Tex.
 Vizualizări articol: 4025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hoţii au furat un BMW X3 din curtea locuinţei patronului firmei Ştefi Tex5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei