Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 262 (6972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Nicio surpriză

Prima zi de iarnă a dat peste cap circulația rutieră pe principalele drumuri din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zăpadă din acest sezon rece a adus și primele blocaje de circulație, în ciuda faptului că ninsoarea a fost anunțată de meteorologi cu câteva zile în urmă. În municipiul reședință de județ străzile principale au fost curățate încă de dimineață și pe tot parcursul zilei, în schimb, la ieșirile din oraș traficul rutier a fost de coșmar. La ieșirea din Suceava spre Ipotești, circulația s-a blocat pe ambele sensuri de mers din cauza unui utilaj de deszăpezire, care a derapat.

Pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, s-au înregistrat blocaje majore în zona Ilișești. Între Ilișești și Stroiești mașinile nu au putut urca, pe sensul de mers Ilișești-Stroiești formându-se cozi pe kilometri întregi. În intervale lungi de timp mașinile au reușit să înainteze cu cel mult câteva sute de metri într-o oră.

Un reporter al cotidianului nostru a fost blocat în trafic, pe sensul de mers Ilișești-Stroiești, timp de trei ore. El se afla la Ilișești la 15.30, iar la 18.30 abia reușise să treacă de Stroiești. Și pe celălalt sens, de la Suceava spre Iliești, cozile se întindeau pe aproape întreaga porțiune a DN 17 dintre cele două localități.

Tot pe DN 17 s-a circulat foarte greu între Vama și Molid, iar la Prisaca Dornei trei tiruri au blocat complet circulația.

Șoferii s-au plâns că, deși au văzut utilaje de deszăpezire pe drum, acestea nu au împrăștiat suficient de mult material antiderapant.

Probleme au fost și pe șoseaua de centură a Sucevei, din cauza unor tiruri care nu au mai putut înainta, cu perioade de blocaj rutier. Tot pe șoseaua de centură au avut probleme în a înainta pe carosabilul acoperit cu strat consistent de zăpadă și utilajele de intervenție. 

Pe E 85 s-au înregistrat probleme la Cumpărătura și spre Siret.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că principala cauză care a dus la blocaje rutiere a fost aceea că autovehiculele de gabarit mare au fost surprinse de ninsoare fără cauciucuri de iarnă. În ceea ce privește defecțiunile care au apărut la unele utilaje de deszăpezire, prefectul a afirmat că a solicitat firmelor cu care există încheiate contracte documentația referitoare la revizia tehnică și că acestea sunt cu toate actele în regulă, la zi.

Avertizarea Cod Galben de ninsoare a fost valabilă până aseară, la ora 22.00. Având în vedere intensitatea și durata ninsorilor, avertizarea meteorologică pare a fi fost blândă, situația reală fiind mai degrabă una de tip Cod Portocaliu.

 

Mașini ieșite în decor sau răsturnate, inclusiv una de poliție, în prima zi de iarnă

Deşi multe mașini au ieșit în decor ori chiar s-au răsturnat, din fericire, accidente grave nu s-au înregistrat.

Printre altele, luni dimineață, un  microbuz în care se afla doar șoferul a fost scăpat de sub control de conducătorul auto, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, în dreptul haltei CFR Horodnic. Microbuzul s-a răsturnat în imediata apropiere a căii ferate. Din fericire, șoferul a scăpat fără leziuni.

Nici polițiștii nu au fost feriți de ghinion. Luni, în jurul orei 13.00, o autospecială Dacia Logan a ieșit în decor, în rigolă, la intrarea în Suceava dinspre Ipotești, în curba la stânga din dreptul restaurantului Brădet. Din fericire, nici din acest accident nu au rezultat răniți. 

Polițistul de la volan a primit un avertisment din partea colegilor de la Rutieră, pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Mașina a fot scoasă din rigolă și a putut pleca pe roți de la locul evenimentului rutier.

O tamponare între două autoturisme, la Frumoasa-Moara, s-a soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, care a fost transportată la Spitalul Județean Suceava.

Mașini ieșite în decor s-au înregistrat și între Rădăuți și Măneuți, dar și la Milișăuți și la Straja. Sunt doar câteva exemple, pentru că numărul evenimentelor rutiere favorizate de condițiile de drum, carosabil acoperit cu mâzgă sau zăpadă, a fost de ordinul zecilor la nivel de județ.

Cert este că prima zi de ninsoare nu a fost trecută deloc cu brio de drumari, fie că este vorba de cei care au acționat pe drumuri județene ori de cei care au acționat pe drumuri naționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima zi de iarnă a dat peste cap circulația rutieră pe principalele drumuri din județ.
 Vizualizări articol: 3558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Prima zi de iarnă a dat peste cap circulația rutieră pe principalele drumuri din județ3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei