Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 23 (6733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Mirela Adomnicăi anunţă că activitatea Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări se va îmbunătăţi anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat că activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor se va îmbunătăţi anul acesta, atât prin suplimentarea personalului, cât şi prin modernizarea dotărilor. Mirela Adomnicăi a declarat, ieri, că deja în cursul acestei luni au fost atestaţi trei examinatori pentru proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere, iar în perioada următoare se va organiza un concurs pentru ocuparea a încă două posturi în cadrul acestui serviciu.

Prefectul judeţului a precizat că în luna aprilie a.c. se intenţionează schimbarea aplicaţiei informatice de rezervări pentru efectuarea înmatriculărilor, astfel încât să se evite posibilitatea programărilor multiple. În acelaşi timp, ea a arătat că în cadrul acestui serviciu ar urma să fie înfiinţat un ghişeu care va fi destinat doar persoanelor juridice.

De precizat că în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural, prefectul Mirela Adomnicăi a prezentat un raport al activităţii instituţiei pe care o conduce pe parcursul anului trecut, unul dintre subiecte fiind şi activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor. Ea a arătat că în 2017 s-au efectuat 36.122 de operaţiuni de înmatriculare, din care 21.441 au fost pentru prima înmatriculare în circulaţie a vehiculelor, doar 1.525 dintre acestea fiind mai noi de cinci ani. Tot anul trecut au fost procesate 39.942 de certificate de înmatriculare şi au fost atribuite 28.431 de autorizaţii provizorii şi plăci pentru vehiculele care au fost înmatriculate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive sau pentru dealeri autorizaţi. „Un volum deosebit de mare de muncă s-a efectuat pentru punerea în aplicare a prevederilor unui memorandum aprobat de Guvern referitor în principal la măsurile stabilite prin aceasta, respectiv de procesare şi eliberare a documentelor într-un termen de două ore de la data depunerii acestora la ghişeele biroului, pentru documentaţiile complete şi care nu necesita verificări suplimentare, precum şi la eliberarea autorizaţiilor provizorii de circulaţie”, a arătat Mirela Adomnicăi.

Prefectul a adăugat că în ceea ce priveşte activitatea de permise de conducere şi examinare, anul trecut au fost preluate 30.275 de dosare depuse de candidaţi. La acestea s-a adăugat şi procesarea a 37.001 permise de conducere, dintre acestea  24.452 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii la aceste documente.

 

Doar 55,09% dintre sucevenii care au vrut să obţină permise de conducere au reuşit să treacă de proba teoretică de sală

Tot anul trecut, 28.621 de persoane au fost examinate în vederea obţinerii permisului de conducere auto la proba teoretică de sală. Dintre acestea au fost declarate ,,admis” 15.766 de persoane, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 55,09%.

Prezent la şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural, şeful Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări, Vasile Obreja, a precizat că volumul de muncă de anul trecut a fost dublu faţă de 2016, în condiţiile în care această instituţie s-a confruntat cu o lipsă acută de personal. „Au plecat cadrele cu cea mai mare experienţă din serviciul nostru şi pentru noi a fost foarte greu. Activitatea s-a dublat la nivelul Serviciului faţă de anul 2016, când am făcut 22.000 de operaţiuni de înmatriculare. Iar în anul 2017, cu această lipsă de cadre am ajuns la un număr de 39.000 de operaţiuni, ceea ce înseamnă foarte, foarte mult”, a spus Vasile Obreja.

El a precizat că una dintre cele mai mari dificultăţi au apărut după introducerea obligativităţii înregistrării audio-video a probei practice pentru examenul auto. „Am întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte funcţionarea tabletelor cu care se înregistrează proba practică sau legate de numărul redus al tabletelor. Chiar dacă am fi avut la dispoziţie examinatori, nu aveam tablete”, a arătat Obreja. El a arătat că acest aspect, dar şi deplasarea examinatorilor în mai multe localităţi din judeţ au făcut ca numărul de candidaţi examinaţi pe zi, la categoria B, să scadă de la 80-90, la 60-70. Vasile Obreja a precizat că prin suplimentarea personalului, precum şi prin susţinerea examenului practic pentru permisul de conducere numai în municipiul Suceava, de la 1 februarie a.c., va creşte şi numărul de candidaţi care vor fi examinaţi într-o zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi anunţă că activitatea Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări se va îmbunătăţi anul acesta.
 Vizualizări articol: 2246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirela Adomnicăi anunţă că activitatea Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculări se va îmbunătăţi anul acesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei