Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2015 - Anul XX, nr. 54 (5866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat de executare

Nouă ani de închisoare, pentru suceveanul zis „Doctorul”, liderul grupării care a furat 700.000 de euro din bancomate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de nouă ani de închisoare a primit un sucevean acuzat că a fost liderul unei grupări infracţionale care a furat 700.000 de euro din bancomate.

Sergiu Nicolae Ceauşu (39 de ani), din municipiul Suceava, a fost săltat joi după-amiază, de pe raza cartierului Burdujeni, la câteva ore după ce pe numele respectivului a fost emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Suceveanul a fost condamnat de Tribunalul Bacău, fiind găsit vinovat de comiterea a şase infracţiuni la  Legea nr.365/2002, privind utilizarea de instrumente de plată electronică contrafăcute.

„În baza mandatului de executare, cel în cauză a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava”, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, precizând că deţinutul urmează să fie transferat la unul dintre penitenciarele din ţară.

Ceauşu a fost condamnat într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bacău, însă el a fost trimis în judecată pentru fapte similare şi într-un dosar al DIICOT Suceava, fiind  condamnat la începutul acestui an, de instanţa de fond (Tribunalul Suceava), la patru ani de închisoare.

 

„Doctorul” opera în Republica Dominicană

În dosarul de la Bacău, Ceauşu, zis „Doctorul”, a fost trimis în judecată în vara lui 2012, alături de alţi 11 inculpaţi, fiind acuzat că era liderul unui grup infracţional organizat transfrontalier,  constituit în scopul săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice şi spălare de bani.

„Sub coordonarea liderului grupării, inculpatul Ceauşu Sergiu Nicolae,  membrii grupării s-au specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronică, copiere şi transmitere neautorizată de date de identificare ale cardurilor bancare aparţinând în principal unor cetăţeni străini, metoda utilizată fiind skimming-ul. Inculpaţii  au acţionat pe teritoriile României şi Olandei,  efectuând operaţiuni financiare frauduloase, prin utilizarea datelor de identificare a cardurilor bancare pentru plata unor servicii, precum şi prin retrageri de numerar în mod fraudulos de la ATM - uri de pe teritoriul Republicii Dominicane. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 700.000 de euro”, transmiteau reprezentanţii DIICOT Bacău, în destructurarea grupării infracţionale fiind angrenaţi şi ofiţeri US Secret Service.

 

Magazinul cu haine şi dispozitive de skimming

În dosarul DIICOT Suceava, Sergiu Nicolae Ceauşu este acuzat că, în 2010, era administrator al unei firme (SC Emma-Bridal Prod SRL Suceava), care avea punct de lucru în incinta Bazarului Suceava.

Firma respectivă vindea articole de îmbrăcăminte, iar spaţiul din Bazarul municipiului Suceava era compus de două încăperi, prima fiind destinată desfacerii mărfurilor.

Cea de-a doua încăpere, însă, arată ofiţerii BCCO, avea rolul de depozit şi birou al lui Ceauşu, iar aici  acesta fabrica dispozitivele de skimming, destinate copierii şi clonării datelor de pe cardurile bancare.

Sergiu Nicolae Ceauşu a fost cercetat începând cu anul 2007, în Franţa şi Olanda, tot pentru infracțiuni de criminalitate informatică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă ani de închisoare, pentru suceveanul zis „Doctorul”, liderul grupării care a furat 700.000 de euro din bancomate.
 Vizualizări articol: 6364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Nouă ani de închisoare, pentru suceveanul zis „Doctorul”, liderul grupării care a furat 700.000 de euro din bancomate4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei