Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2015 - Anul XX, nr. 54 (5866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răspuns oficial

Albalact confirmă că ar putea reduce contractele de preluare a laptelui de la crescătorii de vaci din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de bovine din judeţul Suceava care au fost anunţaţi de furnizorul care le prelua laptele că de la 1 aprilie contractele ar putea fi sistate au toate motivele să fie îngrijoraţi. Oficialii Albalact, societatea care a preluat marea majoritate a acţiunilor societăţii Rarăul SA, au precizat, într-un răspuns oficial transmis Monitorului de Suceava, că, într-adevăr, este posibilă o reducere a colectării de lapte, începând cu 1 aprilie. După cum am relatat în ediţia de ieri a ziarului nostru, crescători de bovine din Salcea, Dumbrăveni sau Liteni au fost anunţaţi, deocamdată neoficial, că societatea nu le va mai colecta laptele, ceea ce, pentru mulţi dintre ei, este similar cu falimentul.

 

Consumul şi dinamica industriei de lactate nu sunt prea încurajatoare

Raluca Balota, PR Manager Albalact, a transmis următoarele precizări: “Referitor la situaţia pe care aţi menţionat-o, deocamdată ne aflăm în discuţii cu câţiva furnizori de lapte materie primă din zona Suceava, cu privire la posibilitatea de a nu mai prelungi contractele de preluare a laptelui crud începând cu luna aprilie. Această situaţie este determinată de faptul că Albalact va înceta, la rândul său, o colaborare cu un client pentru un produs de private label (marcă privată), iar acest lucru va duce la un mic surplus de lapte materie primă în stocurile companiei. În condiţiile de piaţă actuale, în care nu cunoaştem o redresare semnificativă a consumului şi a dinamicii industriei de lactate, iar planurile companiei sunt adaptate foarte bine la această realitate, surplusul de lapte cu care ne vom confrunta nu poate fi direcţionat către alte segmente de producţie. Estimăm că este vorba despre o situaţie temporară, dat fiind că fluctuaţiile în zona de producţie există în fiecare an.”

Albalact colectează lapte din zonele Transilvaniei şi a Moldovei, pentru cele două fabrici pe care le deţine, Albalact Oiejdea, din Alba, şi Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

 

De la scăderea preţului la lapte, la sistarea colectării

Crescătorii de vaci cu care au discutat reporterii Monitorului de Suceava au relatat că vestea sistării colectării a venit după ce, mai întâi, preţul oferit pe litrul de lapte a fost diminuat, de la 1,5 lei, cât era în toamna anului trecut, la 1,2 lei per litru. De precizat că acesta este preţul pentru fermierii care au multe animale şi pot pune la dispoziţie peste 500 de litri de lapte pe zi.

Fermierii spun că fără un ajutor real din partea statului, a Ministerului Agriculturii, care să ia măsuri de încurajare a produsului autohton, vor fi nevoiţi să renunţe la ferme. Marea problemă este că mulţi dintre ei au făcut credite pentru a achiziţiona bovine, astfel că situaţia este extrem de delicată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Albalact confirmă că ar putea reduce contractele de preluare a laptelui de la crescătorii de vaci din Suceava.
 Vizualizări articol: 2579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Albalact confirmă că ar putea reduce contractele de preluare a laptelui de la crescătorii de vaci din Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei