Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2014 - Anul XIX, nr. 295 (5804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Incredibil

Un bolovan de la lucrările executate de Pfeiffer a trecut ca un proiectil prin uşa termopan a unui magazin din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şantierele firmei Pfeiffer în municipiul Suceava seamănă din ce în ce mai mult cu teatre de război. După tranşeele care au brăzdat oraşul, apar şi proiectilele. Deoarece muncitorii nu-şi bat capul să acopere şanţurile rămase în urma lucrărilor decât cu pietre de dimensiuni mari, un astfel de bolovan din faţa unui magazin din cartierul Burdujeni a sărit de sub roata unui camion care a trecut în viteză pe strada Gheorghe Doja şi a trecut ghiulea prin uşa termopan a magazinului. Distanţa la care a ajuns în interior, de 6-7 metri de la uşă, este cel mai bun indicator asupra vitezei cu care a fost proiectat. Marele noroc a fost că pe traiectoria proiectilului nu a fost nimeni pentru că cel puţin pentru o persoană mai scundă lovitura ar fi putut fi fatală.

Incidentul s-a petrecut marţi seara, la ora 21.45, la magazinul Granita Star, de pe strada Gheorghe Doja nr. 140C. Proprietara magazinului, Loredana Bobu, ne-a declarat că, la ora respectivă, în magazin se mai aflau doar vânzătoarele, care se pregăteau să închidă.

„Eram acasă când m-au sunat fetele şi mi-au spus că pe stradă a trecut un camion cu viteză foarte mare şi de la roată a sărit o piatră de pe marginea drumului, dintre cele puse de muncitorii care lucrează la apă şi canalizare, şi a spart geamul. A venit soţul meu la magazin, a sunat la 112 şi a venit un echipaj de la postul de poliţie din Burdujeni. Au văzut ce s-a întâmplat şi au solicitat să le vină colegi de la poliţia din oraş. Au venit, au făcut fotografii, au luat piatra şi au plecat”, ne-a spus femeia.

 

Abia ieri după-amiază muncitorii au început să acopere bolovanii de la marginea străzii cu nisip

Ieri dimineaţă, soţul Loredanei, Liviu Bobu, a mers la şeful echipei de la Pfeiffer care execută lucrările în zonă şi i-a spus ce s-a întâmplat. „Mi-a spus să înlocuiesc uşa, să-i spun cât costă şi el va anunţa conducerea firmei de la Satu Mare, care a subcontractat de la Pfeiffer şi, dacă aceasta acceptă, va trimite banii pentru uşa nouă”, a afirmat Liviu Bobu.

Ieri, în jurul orei 11.00, pe aşa-zisul şantier Pfeiffer nu se mişcase nimic. Bolovanii erau tot la marginea străzii, jucând sub roţile maşinilor. Abia după prânz, o echipă de muncitori s-a apucat să toarne nisip deasupra şi să pregătească zona afectată pentru asfaltare, probabil mai curând din cauza faptului că firma ar putea fi obligată să plătească daune, decât din grijă pentru siguranţa publică.

Marea problemă nu este însă neapărat valoarea pagubei cauzate magazinului Granita Star, de câteva sute de lei, ci pericolul pe care îl reprezintă acoperirea în dorul lelii a conductelor de la marginea străzilor, cu pietroaie mai mari decât pumnul, care zboară de sub roţile autovehiculelor. Într-un oraş murdar, îngropat în nămol şi gunoaie, plin de şanţuri şi gropi, în care nimeni nu mai are grijă la viteza cu care se circulă pe străzi, exact riscul de a ne trezi cu o piatră în cap ne mai lipsea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bolovan de la lucrările executate de Pfeiffer a trecut ca un proiectil prin uşa termopan a unui magazin din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Un bolovan de la lucrările executate de Pfeiffer a trecut ca un proiectil prin uşa termopan a unui magazin din Burdujeni4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAHAHA... trimis de
(18 dec 2014, 12:58:31
De parca ar fi singurul, toata Suceava e plina de bolovani, balast si glod. Piatra aruncata pe strazi pentru combaterea poleiului cu acordul taranului de la Prelipca este mai periculoasa.
2.   Cata dreptate.... trimis de
(18 dec 2014, 19:34:03
...un pic sa mai treaca si aruca daisilu cu balastru pe strazi... mare magarie e domnule primar...rusine sa fie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei