Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2014 - Anul XIX, nr. 295 (5804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dublu asasinat la Dorna Candrenilor

Le-a tăiat gâtul propriilor părinţi, le-a aruncat cadavrele şi a lăsat un mesaj cutremurător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Crime terifiante la Dorna Candrenilor, acolo unde doi bătrâni în vârstă de 77, respectiv 71 de ani, soț şi soție, au fost omorați de propriul lor fiu, un bărbat în vârstă de 46 de ani.

 

Poliţia: ”Ambele cadavre prezintă leziuni de tăiere în zona gâtului”

Dublul asasinat ar fi fost comis tocmai vinerea trecută, însă a ieşit la iveală în cursul zilei de ieri, când, în jurul prânzului, un localnic a sunat la 112 sesizând faptul că la o distanţă de circa trei kilometri de DN 17 a fost găsit cadavrul unui bătrân.

Respectivul bătrân a fost identificat în persoana lui Roman Vleju. Era dezbrăcat, acoperit cu crengi şi o pătură, nu departe de casa în care locuia împreună cu soţia şi fiul lor. Acesta din urmă, Maxim Vleju, a fost găsit acasă, singur. Era liniştit, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Când a fost întrebat de părinţi a ridicat din umeri: „Nu ştiu”.

La aproximativ 200-300 de metri de locuinţa familiei Vleju, situată într-o zonă izolată, a fost descoperit, într-o râpă, şi cadavrul Mariei Vleju, iar lângă trupul neînsufleţit, o sanie plină de sânge şi o butelie. Cu sania, principalul suspect ar fi cărat cadavrul mamei sale, după care i-a dat drumul la vale, în râpă.

Cei doi soţi găsiţi fără suflare prezentau urme de violenţă în zona capului şi a gâtului, fiind loviţi din câte se pare cu o toporişcă.

”Ambele cadavre prezintă leziuni de tăiere în zona gâtului”, a precizat aseară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Şi-a omorât prima oară tatăl şi apoi mama. Bătrâna a încercat să fugă

Surse judiciare ne-au declarat că victimele prezentau mai multe urme de lovituri, bătrânul în special în zona feţei şi a gâtului, iar bătrâna avea răni şi pe spate şi pe una dintre mâini.

Anchetatorii bănuiesc că Roman Vleju a fost omorât primul, în timp ce stătea aşezat pe pat ori pe vreun scaun. Maria Vleju ar fi încercat să fugă, însă a fost lovită cu aceeaşi toporişcă din spate, iar apoi în cap şi în gât.

Pe Roman Vleju, propriul său fiu l-ar fi târât vreo 50 de metri şi, după ce a pus peste el crengi şi o pătură, l-a acoperit şi cu zăpadă.

 

O rudă: „Era un băiat tare liniştit, credincios, cumsecade. Nu era agresiv cu nimeni”

Cei doi bătrâni au fost văzuţi ultima oară săptămâna trecută, joi, când tăiau porcul.

Deşi locuiau într-o zonă izolată, cea mai apropiată casă fiind la aproximativ jumătate de kilometru, bătrânii, povesteau oamenii, coborau cel puțin o dată la două zile în sat, să ducă laptele de la vacă la centrul de colectare.

De joia trecută, însă, nimeni nu i-a mai văzut.

Culmea, în toate aceste zile care au trecut de la comiterea crimelor, fiul soţilor Vleju a fost văzut de mai multe ori prin comună, însă, povesteau ieri cei care l-au cunoscut, nu părea agitat ori că ascunde ceva. Doar când era întrebat de părinţi, se bâlbâia. 

„O nepoată de-a noastră a sunat un vecin şi l-a rugat să se ducă până la casa lor (n.r. - a soţilor Vleju) să vadă ce s-a întâmplat că nu mai dădeau nici un semn de viaţă. Iar când omul s-a dus, l-a găsit pe cumnatul meu mort”, povestea aseară Ilie Drăgan, fratele Mariei Vleju. Bărbatul a mai mărturisit că Maxim Vleju, principalul suspect, nu figura prin evidenţe ca suferind de afecţiuni psihice şi că „era un băiat tare liniştit, credincios, cumsecade. Nimeni nu bănuia că ar fi în stare de aşa ceva. Mergea des pe la biserici, pe la mănăstiri. Nu lucra nicăieri, îşi ajuta părinţii în gospodărie. Nu bea, nu fuma... nu era agresiv cu nimeni”.

Prin sat, unii localnici vorbeau că „băiatul liniștit” pe care îl știau toți a mai avut o problemă în urmă cu mai mulţi ani, când ar fi umblat dezbrăcat prin sat.

 

Ce mesaj au găsit anchetatorii, scris pe un bilet lăsat pe pat

Localnicul care a descoperit cadavrul lui Roman Vleju povestea aseară că trupul neînsufleţit era acoperit de zăpadă, însă, cum în ultimele zile vremea s-a mai încălzit, zăpadă a început să se topească, şi a observat degetele de la picioarele victimei.

În casa bătrânilor, anchetatorii au găsit multe pete de sânge, deși Maxim Vleju făcuse 

curăţenie prin casă.

Pe unul din paturile din casă, oamenii legii au dat şi peste un bilet în care principalul suspect ar fi scris un mesaj cutremurător: „Călăul care a dat în capul Sf. Ioan Botezătoru - Vleju Roman”.

 

Le-a spus anchetatorilor de ce a comis crimele

Dacă în primă fază a negat că ar ştii ceva de părinţii săi, după ce judiciariştii au găsit şi a doua victimă, Maxim Vleju a recunoscut că el este autorul crimelor. S-a spovedit anchetatorilor că s-a enervat pe părinţii săi, pentru că îl puneau toată ziua la treabă.

Mai mult, mărturisesc sursele noastre, le-ar fi spus poliţiştilor că ar mai fi urmat să facă o crimă, victima fiind unul dintre vecini.

Aseară, la ora închiderii ediţiei, audierile nu erau finalizate. Cel mai probabil, anchetatorii o să-l reţină şi vor dispune o expertiză neuropsihiatrică de urgenţă, pentru a se lămuri dacă Maxim Vleju a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis faptele.

“Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, de o echipă complexă de poliţişti sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le-a tăiat gâtul propriilor părinţi, le-a aruncat cadavrele şi a lăsat un mesaj cutremurător.
 Vizualizări articol: 14055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Le-a tăiat gâtul propriilor părinţi, le-a aruncat cadavrele şi a lăsat un mesaj cutremurător3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vlad alex..."G...rosal!!! trimis de
(18 dec 2014, 19:26:48
vezi de musulmanii tai prima de a judeca religiile!!!
2.   Comentariu trimis de
(19 dec 2014, 00:42:16
Nebun pe naiba,joaca teatru sperand ca o sa scape de puscarie.adica a fost nebun cat a comis crimele si apoi s-a linistit ?????daca era nebun facea in continuare fel de fel de trasnai pina i se administra un medicament de calmare.
3.   Comentariu trimis de
(19 dec 2014, 01:37:43
cum sa fie normal?un om normal isi ucide parintii in halul acesta?
sa stea linistit apoi....te apuca groaza...sunt specialisti care vor constata...ce treaba are Biserica cu asta? in Biserica intra oricine..sta cat vrea si cum vrea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei