Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2014 - Anul XIX, nr. 294 (5803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fapte bune

Cadou neaşteptat oferit de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava familiei din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Micuţii din comuna Ciprian Porumbescu, rămaşi fără mamă şi fără cel mai mic dintre frăţiori, după ce casa le-a ars din temelii, au acum asigurate mese îmbelşugate nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, ci şi după acestea. În plus, familia a primit hăinuţe, pături, dar şi bani, cu care să poată începe construirea unei noi case.

 

Mână de la mână, pentru ajutorarea unei familii nenorocite

Neaşteptatul cadou, care le-a mai alinat puţin din suferinţă, acoperindu-le parţial  lipsurile, a venit din partea angajaţilor Direcţiei Silvice Suceava, care, aflând din ziar de tragedia familiei Baciu, s-au decis să pună mână de la mână, să le ofere un mic ajutor.

La finele lunii trecute, casa familiei Baciu a luat foc din cauza coşului de fum vechi şi neizolat corespunzător. Flăcările au mistuit nu doar casa şi toate bunurile familiei, ci şi două suflete - Aspazia Baciu, în vârstă de 35 de ani, şi micuţul Dumitru, care împlinise 3 ani în vara acestui an. Mama băiatului se afla în curte când a izbucnit incendiul, dar a intrat în casa cuprinsă de flăcări pentru a-l salva. A reuşit să ajungă doar până aproape de uşă, unde s-a prăbuşit, intoxicată cu fum, cu băieţelul în braţe, acoperit cu o pătură, să-l protejeze de flăcări.

Ceilalţi doi copii ai familiei rămase fără acoperiş deasupra capului şi fără nici un bun - un băieţel în vârstă de 6 ani şi o fetiţă în vârstă de 9 ani, îl mai au alături doar pe tatăl lor, Relu Baciu, dar acesta este grav bolnav, având şi o malformaţie la inimă, din naştere.

De altfel, atunci când inimoşii angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava au ajuns la adăpostul temporar al năpăstuitei familii – casa unui frate al bărbatului, care i-a primit sub acoperişul său, Relu Baciu se afla la Iaşi, internat în spital, din cauza problemelor cu inima.

Micuţii au rămas în grija cumnatei sale, Elena, şi a fratelui, Constantin, care i-au primit ca pe propriii copii.

„Fetiţa doarme cu fata mea, dar cel mic vrea să stea cu tatăl său”, a spus Elena Baciu, care are şi ea doi copii, gemeni.

 

Pachetul cu dulciuri

Imediat ce silvicultorii au început să descarce pachetele cu alimente pregătite pentru năpăstuita familie, cu mic cu mare, cei din ogradă au venit să ajute la transportul lor.

Ba mai mult, Gabi, cel mai tânăr membru al familiei Baciu, aflând că într-unul dintre pachete are dulciuri, l-a deschis şi a pus mâna pe o pungă mare de bomboane de pom, pe care a întins-o învăţătoarei lui, care venise să vadă ce mai face.

„Astea sunt pentru la şcoală, la brad”, a spus stâlcit Gabi, dornic să împartă cu ceilalţi colegi din puţinul pe care îl are.

 

Hrană, haine şi bani

Aflând din ziar de cumplita tragedie a familiei Baciu, angajaţii din sediul central al Direcţiei Silvice Suceava s-au organizat să ajute, aşa cum fac în fiecare an, cel puţin de două-trei ori, atunci când află că semeni de-ai lor au nevoie de ajutor. Dacă în alţi ani ajutoarele lor au mers către cămine de bătrâni, case de copii, familii sărmane, acum au decis să ajute o familie rămasă fără casă, dar mai ales fără mamă şi cu un tată bolnav.

„Fiecare din noi trebuie să se uite în jur, să vadă cum îi poate ajuta pe cei necăjiţi. Suntem un popor creştin şi milostenia trebuie să fie puntea de legătură între oameni. Când intri în casele unor familii sărmane şi vezi în ce condiţii trăiesc, te pune serios pe gânduri”, a spus Cezar Tulbure, şeful serviciului de Pază a pădurilor din cadrul Direcţiei Silvice, unul dintre cei care s-au implicat în strângerea de ajutoare.

De altfel, acţiunea de ajutorare a familiei năpăstuite din comuna Ciprian Porumbescu a fost sprijinită din plin şi de conducerea Direcţiei Silvice Suceava, astfel încât au putut fi donate cantităţi semnificative de alimente, saci cu haine, dar şi bani.

Printre bunătăţile care au ajuns la familia Baciu se numără două buturi de carne de porc, trei baxuri de pulpe de pui, baxuri cu orez, fasole, zahăr, ulei, făină de grâu, mălai, pachete cu şuncă, caşcaval, dar şi ouă, dulciuri şi fructe, care le vor face mesele de Crăciun şi de Anul Nou, dar nu numai acestea, îmbelşugate.

Pe lângă cumpărăturile făcute, familiei Baciu i-a fost donată şi o sumă de bani, cu care să pornească în primăvară lucrările de construire a unei noi case, iar mai mult, silvicultorii suceveni au promis că atunci când va fi nevoie, vor veni din nou în ajutorul acestora, inclusiv cu materiale de construcţie, astfel încât micuţul Gabi, sora sa, Bianca, şi tatăl lor să aibă din nou o locuinţă proprie, cât mai curând posibil.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadou neaşteptat oferit de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava familiei din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu.
 Vizualizări articol: 4263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cadou neaşteptat oferit de angajaţii Direcţiei Silvice Suceava familiei din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei