Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2014 - Anul XIX, nr. 294 (5803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Palatul Parlamentului

13 elevi şi profesori suceveni vor fi premiaţi, astăzi, pentru rezultatele de la olimpiadele internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă elevi şi patru profesori din judeţul Suceava vor fi premiaţi, astăzi, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Parlamentului, pentru distincţiile obţinute la olimpiadele internaţionale din 2014.

Elevii şi dascălii vor primi premii în bani cu o valoare între 2.500 şi 9.720 de lei. Totodată, se va acorda şi câte un premiu pentru şcoala unde studiază olimpicii, banii urmând a fi utilizaţi pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ.

 

Cine sunt sucevenii care vor fi distinşi cu premii?

Dintre cei nouă tineri premiaţi, doi studiază la Bucureşti, iar doi au absolvit în acest an liceul.

Suceveanul Gabriel Găitan, elev al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, se numără printre premianţi, acesta adjudecându-şi bronz la Olimpiada Internațională de Fizică din iulie 2014, din Astana, Kazakhstan. Tânărul va primi aproape 6.000 de lei.

Fălticeneanca Iustina Crăciun a fost laureată cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie şi Astrofizică din august 2014, în prezent tânăra fiind studentă în primul an la Universitatea Princeton, SUA. Iustina va fi premiată cu 9.720 de lei.

Mihaela Rotaru a câştigat premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Rusă 2014, de la Moscova, Rusia, prin urmare va primi puţin peste 9.700 de lei. Mihaela Rotaru este elevă a Colegiului Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava.

Tot la Olimpiada de Rusă din 2014, Cristina Negrub a câştigat premiul al II-lea şi va fi recompensată cu puţin peste 8.300 de lei. Cristina a absolvit Colegiul Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava. Ambele eleve de la „Spiru Haret” au fost pregătite de prof. Svetlana Florea, aceasta urmând să primească un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi premiaţi.

Totodată, Alecsandra Macsim, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, a câştigat premiul al III-lea la Olimpiada Internațională de Limba Rusă din Moscova, Rusia, ea urmând să primească aproape 6.000 de lei. Eleva a fost îndrumată de prof. Valentina Nazarov, şi ea urmând să fie premiată.

La ceremonie va fi premiat şi rădăuţeanul Tudor Costel Creţu. Acesta a câştigat patru medalii de aur şi două de argint în cadrul olimpiadelor internaţionale la care a participat (medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Kârgâzstan, aur la Olimpiada de Știinţe a Uniunii Europene - EUSO 2014, argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Singapore, argint la Olimpiada Internaţională de Fizică din Kazahstan, aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică). Tudor Costel Creţu este elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Un premiu în bani va primi şi Maria Lăcătușu, câştigătoarea premiului al III-lea la Olimpiada Internațională de limbă şi creaţie în limba rromani din 2014, tânăra urmând să fie răsplătită cu aproape 3.000 de lei. Maria Lăcătuşu este elevă la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca.

Printre premianţii de astăzi se numără şi Karolina – Agatha Drozdek şi Bozena Irişec, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, acestea fiind distinse cu menţiune la Olimpiada Internațională de Literatură și Limbă polonă maternă. Elevele au fost pregătite de Anetta Buzuk, toate trei urmând să primească suma de 2.550 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 elevi şi profesori suceveni vor fi premiaţi, astăzi, pentru rezultatele de la olimpiadele internaţionale.
 Vizualizări articol: 2391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
13 elevi şi profesori suceveni vor fi premiaţi, astăzi, pentru rezultatele de la olimpiadele internaţionale4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei