Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2014 - Anul XIX, nr. 271 (5780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posibile explicaţii

Şeful firmei care trebuia să modernizeze DN 18 Iacobeni - Borşa, reţinut de DNA pentru evaziune fiscală, a fost arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul firmei care trebuia să se ocupe cu reabilitarea drumului naţional DN 18 pe sectorul dintre Iacobeni şi Borşa a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei, iar aseară magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea sa. Decizia luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Morgenstern Avraham este acuzat de evaziune fiscală prin intermediul firmei sale, SC Shapir Structures SRL, aceeaşi care câştigase licitaţia pentru modernizarea DN 18. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus de Avraham bugetului de stat se ridică la peste 10 milioane de euro. Suveica prin care administratorul Shapir Structures fenta bugetul de stat era una destul de simplă şi se baza pe firme înregistrate în paradisuri fiscale, iar modalitatea în care s-au înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei a fost folosită şi de alţi patroni din România. Cu această sumă, israelianul plătea consultanță și asistență tehnică societăților Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de inculpatul Morgenstern Avraham, plăţi care nu existau în realitate.

Shapir Structures a tergiversat demararea lucrărilor de modernizare la DN 18 timp de mai mulţi ani, contractul fiind reziliat după mai multe tentative eşuate pe data de 22 mai 2014. „Contractul a fost reziliat pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale și neasigurarea condiţiilor de siguranţa circulaţiei, în zona șantierului”, au motivat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) decizia de reziliere a contractului.

Lucrările de reabilitate a DN 18, pe sectorul care pleacă de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, traversează comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba şi continuă până la Moisei, în Maramureş, trebuiau să înceapă pe 1 septembrie 2011 şi să fie finalizate pe 31 august 2013. În total, 730 de zile de lucru. În realitate, lucrările de modernizare nu au existat.

După rezilierea contractului cu Shapir Structures lucrările de reabilitare a DN 18 au încetat. CNADNR a anunţat că va relua procedura de licitaţie pentru stabilirea firmelor care vor moderniza DN 18, pe sectorul Borşa-Iacobeni, care va fi împărţit în trei secţiuni, iar procedura de licitaţie se estimează a fi finalizată la sfârşitul anului 2014.

Asta înseamnă că lucrările ar urma să fie demarate cel mai repede în primăvara lui 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful firmei care trebuia să modernizeze DN 18 Iacobeni - Borşa, reţinut de DNA pentru evaziune fiscală, a fost arestat.
 Vizualizări articol: 4195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Şeful firmei care trebuia să modernizeze DN 18 Iacobeni - Borşa, reţinut de DNA pentru evaziune fiscală, a fost arestat5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Documenteaza-te trimis de
(20 nov 2014, 12:35:32
cred ca ar trubui ca inainte sa scrii un articol sa te documentezi cu privire la cele scrise.Morgersten Avraham este ADMINISTRATORUL si nu PATRONUL firmei SC SHAPIR STRUCTURES.patronul se numeste Gil Shapir de unde si numele firmei.asa ca atentie mai mare pe viitor.
2.   Evaziunea fiscala este in voga! trimis de
(20 nov 2014, 14:38:28
Economia subterana reprezinta o patrime din activitatea economica, iar un sfert dintre romani lucreaza la negru. Daca aceste activitati ar fi taxate conform legii, atunci incasarile la stat s-ar dubla.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei