Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 2 – 8 octombrie

Expoziţia „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava poate fi vizionată expoziţia celei de-a IX-a ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”. La ediţia din acest an a taberei, care s-a desfăşurat în intervalul 7-14 septembrie, având ca locaţie o cabană din satul Chiril, comuna Crucea, au participat artiştii plastici Roman Kharevsky (Cehia), Mychailo Bessareba (Slovacia), Petru Asimionese (Ucraina), Maria Falie, Ioan Bodnar, Radu Bercea, David Croitor, Vasile Anghel Siminiuc, Iulian Dziubinski şi Tiberiu Cosovan. Expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, care etalează 30 de lucrări, poate fi vizionată până pe data de 7 octombrie.

 

”Spartachiada profesorilor”, ediţia a II-a

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, va fi marcată de Alianța Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, prin organizarea, în perioada 2-4 octombrie, a celei de-a II-a ediții a ”Spartachiadei profesorilor”. Competiţia debutează astăzi, la ora 6:00, la Fălticeni, cu un atractiv concurs de pescuit sportiv, și continuă mâine, cu deschiderea festivă pe esplanada din fața Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, unde este așteptat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabó. La ora 15:30 este programat crosul popular, startul dându-se de pe Stadionul Areni. Sâmbătă, 4 octombrie, vor avea loc întreceri sportive la şah, ciclism, înot, darts, badminton, fotbal, street-ball, volei, tenis şi tenis de masă. Festivitatea de închidere a „Spartachiadei profesorilor”, ediţia a II-a, se va desfăşura tot sâmbătă, de la ora 16:00, la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava, când va avea loc şi festivitatea de premiere, prilej cu care vor fi înmânate medalii, cupe şi diplome câştigătorilor acestei ediţii. Pentru informaţii suplimentare despre acest proiect, puteţi să luaţi legătura cu profesorul Dumitru Irimia, la numărul de telefon 0743 760 230.

 

Comedia românească „America, venim!”, proiectată la Universitatea Suceava

Comedia românească „America, venim!” va rula astăzi şi mâine, începând cu orele 18.00 și 20.00, în Auditorium-ul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV). Biletele vor putea fi achiziţionate la intrare în Auditorium sau, în avans, de la Observatorul Astronomic al USV. Prețul unui bilet este de 5 lei.

La proiecția de astăzi sucevenii îl vor putea întâlni și pe actorul Ion Sapdaru, unul dintre protagoniștii filmului, care va prezenta istoria acestuia și va răspunde la întrebările publicului.

 

Joi, 2 octombrie

Vernisajul expoziţiei „O lalea pentru fiecare”

La „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Centrului Comercial „Zimbrul”, din municipiul Suceava, se deschide la ora 14.00 expoziţia cu genericul „O lalea pentru fiecare”, a pictorului Ştefan Danilevici. Expoziţia etalează 40 de lucrări de pictură (peisaje, flori, naturi statice) realizate de inginerul pensionar sucevean afectat de boala Parkinson, care şi-a găsit echilibrul interior în pictură. Laleaua roşie este simbolul internaţional al luptei împotriva bolii Parkinson, adoptat de organizaţiile de profil din întreaga lume.

 

Concert de deschidere a stagiunii simfonice, la Suceava

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 18:30, Concertul de deschidere a stagiunii simfonice 2014-2015, susţinut de Filarmonica Botoşani. Dirijor: Liviu Condriuc, solist: Marin Cazacu, la violoncel. În program: George Enescu - Rapsodia a II-a, Edward Elgar - Concertul pentru violoncel şi orchestră, L. Van Beethoven - Simfonia a V-a, în do minor. Biletele costă20 de lei şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Vineri, 3 octombrie

Salonul Literaturii Române din Bucovina

Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava găzduieşte, cu începere de la 11.00, cea de-a XI-a ediţie a Salonului Literaturii Române din Bucovina. În deschiderea evenimentului, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Biblioteca Bucovinei şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, vor fi prezentate, la moment aniversar, revistele „Glasul Bucovinei”, „Analele Bucovinei” şi „Bucovina literară”. În partea a doua a manifestării vor fi lansate cărţile „Scrisori bucovinene” (Suceava, 2014), autor Eugen Dimitriu şi „Sindromul Robinson” (Polirom, Iaşi, 2014), autor Radu Mareş. Cărţile vor fi prezentate de Elena Brânduşa Steiciuc, Doina Cernica şi Ion Filipciuc. Moderatorul manifestării va fi Alexandru Ovidiu Vintilă.

 

Ziua Internaţională a Zâmbetului, la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava sărbătoreşte Ziua Internaţională a Zâmbetului printr-o campanie veselă, de creştere a optimismului la români. Astfel, întreaga zi, clienţii zâmbitori ai Iulius Mall vor fi răsplătiţi cu produse Orbit, menite să îi facă să râdă mai mult.

 

Sâmbătă, 4 octombrie

Expoziţie de fotografie în scop caritabil

La Cafeneaua „Mon Cafe” din Rădăuţi se deschide, la ora 16.00, o expoziţie de fotografie organizată în scop caritabil. Expoziţia, cu genericul „Oameni şi locuri”, realizată de fotograful Cătălin Urdoi şi prietenii săi Daniel Carcea, Mihai Nicoară, Marian Moraru, Oliver Ursu, Robert Cîrdei şi Mihăiţă Olărean, este cu vânzare, fotografiile fiind valorificate în scopul întrajutorării unei fete în vârstă de 15 ani, Getuca, din satul Lara, Vicovu de Sus, încadrată în gradul de handicap grav şi având diagnosticul de tumoră Wilms la rinichiul drept.

 

Sport

Fotbal, Liga a II-a, ora 11.00, stadionul Areni Suceava

Rapid CFR Suceava – CSM Unirea Slobozia

Rugby, Cupa României, ora 13.00, stadionul Unirea Suceava

CSM Suceava – CS Poli Agro Iași

 

Duminică, 5 octombrie

Kids City, ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 5 octombrie, copiii vor putea participa la atelierul “Eco Art” în cadrul căruia cei mici vor modela și colora frunze. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Marţi, 7 octombrie

Spectacolul „Amor în farmacie”, pe scena suceveană

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 19:00, spectacolul „Amor în farmacie”, după Eugene Labiche, regia Dan Tudor, în interpretarea de excepţie a actorilor Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu, Dan Tudor. Preţul biletelor achiziţionate de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava este de 50 de lei de persoană. Pentru pensionari şi grupuri organizate mai mari de 20 de persoane, preţul unui bilet este de 35 de lei. Relaţii şi rezervări la telefon 0230 523 718.

 

Miercuri, 8 octombrie

Spectacolul Orestia III (Eumenidele), la Universitatea „Ștefan cel Mare”

În Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) va avea loc, de la ora 19:00, spectacolul Orestia III (Eumenidele), operă de Aurel Stroe, după tragedia lui Eschil. Pe scenă vor evolua solişti ai Filarmonicii Banatul din Timişoara. Scenografia este realizată de Monica Stoian. Dirijor: Cezar Verlan. Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a saxofonistului francez Daniel Kientzy. Prețul unui bilet este 5 lei. Biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic al USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei