Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislaţie

Donţu anunţă că Senatul a adoptat o nouă facilitate pentru persoanele fizice care au credite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a declarat ieri că Senatul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care persoanele fizice beneficiază de o deducere specială lunară pentru creditele restructurate. Ovidiu Donţu a explicat că în acest fel contribuabilii vor primi o facilitate fiscală din partea statului român, astfel încât efortul de plată a datoriilor către instituţiile bancare şi nebancare, în creştere ca urmare a necesităţii restituirii sumelor amânate la plată, să se diminueze.

Donţu a spus că aceasta este a treia măsură „gândită în sprijinul oamenilor care au fost lăsaţi singuri în lupta cu băncile”, alături de conversia în lei a creditelor în valută şi a legii insolvenţei persoanelor  fizice. „Sperăm să avem cât mai mulţi oameni care ies din zona de executare silită şi intră în zona de restructurare a creditelor”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Facilitatea fiscală se va acorda pe cel mult doi ani, atâta timp cât debitorul îşi onorează corespunzător serviciul datoriei. Donţu a adăugat că potrivit expunerii de motive, prin acest proiect se propune revizuirea sistemului de acordare a deducerilor pentru persoanele fizice care desfăşoară o activitate dependentă şi care realizează venituri din salarii, la funcţia de bază, în sensul acordării unei deduceri speciale lunare pentru credite restructurate ce va fi luată în calcul la stabilirea bazei impozabile.

Senatorul sucevean a spus că prin acest act normativ se stabilesc şi condiţiile pe care contribuabilii trebuie să le îndeplinească în cazul restructurării creditelor, în vederea acordării deducerii speciale. Astfel, contribuabilii care beneficiază de deducerea specială lunară pentru creditele restructurate trebuie să realizeze venituri la funcţia de bază sau venituri din pensii de până la 2.200 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea. Deducerea se acordă pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata creditului de după încheierea perioadei de diminuare a ratei, dar nu mai mult de 900 lei.

Ovidiu Donţu a subliniat faptul că această facilitate fiscală propusă are mai multe scopuri, printre care stimularea creşterii economice, prin majorarea consumului populaţiei în cadrul formării Produsului Intern Brut şi majorarea venitului disponibil pe o perioadă limitată pentru populaţia cu venituri aflate sub nivelul salariului mediu pe economie, dar şi diminuarea pentru această categorie a efortului cu plata serviciului datoriei la instituţii bancare.

De precizat că după aprobarea de către Senat, Proiectul de lege cu privire la adoptarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.46/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal prin care se introduce această facilitate va fi dezbătut în Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu anunţă că Senatul a adoptat o nouă facilitate pentru persoanele fizice care au credite.
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu anunţă că Senatul a adoptat o nouă facilitate pentru persoanele fizice care au credite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei