Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Persoane cu dizabilităţi intelectuale din patru judeţe, prezente la Concursul naţional EuropAffiche, găzduit de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, la iniţiativa Fundaţiei Jérôme Lejeune, organizează vineri, 3 octombrie, începând cu ora 10.00, la Salonul Zamca din cadrul Hotelului Zamca, cea de-a III-a ediție a Concursului EuropAffiche în România, care se adresează tinerilor care au peste 14 ani, dar și adulților cu dizabilităţi intelectuale. Anul acesta vor participa în concurs cinci echipe: Centrul Rezidențial “Henri Coandă” Bacău din cadrul DGASPC Bacău; Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp - O Nouă Viață” Suceava din cadrul DGASPC Suceava; Asociația ”Blijdorp România” Suceava; Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Dizabilități din cadrul Fundației de Dezvoltare Locală „Speranța” din Târgu Neamț şi Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca.

Echipele participante în concurs vor crea un poster care va cuprinde date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezintă şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor. Fiecare echipă participantă în concurs este  compusă din patru persoane cu dizabilităţi şi doi însoţitori.

Coordonatoarea evenimentului, Nicoleta Daneliuc, a spus că anul acesta concursul are catemă,,Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură” şi este o provocare adresată tinerilorcudizabilităţiintelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le puneînvaloare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare.

Invitat special al evenimentului este elevul Alexandru Cozaciuc.

 

Juriu internaţional

Fundația Jérôme Lejeune din Franța susține financiar organizarea concursului la Suceava, iar Ambasada Franței în România cofinanțează întregul proiect, prin Excelența Sa Francois Saint-Paul, ambasador extraordinar și plenipotențiar.

Comisia de Jurizare a Concursului EuropAffiche va fi formată din Elizabeth Bisbrouk (Fundația Jérôme Lejeune), Marie Dominique Daniel, Marie Elisabeth Herrault, graficianul și caricaturistul Mihai Pânzaru PIM, scriitoarea Luminița Aldea, artistul plastic Sophia-Cristina Lauric, jurnalista Adriana Dascălu Bulină, Codrin Scutaru - secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, şi deputatul Sanda-Maria Ardeleanu.

Fiecare membru al juriului va puncta echipele ținând cont de mai multe aspecte: creativitate, respectarea temei, materiale folosite la fabricarea afișului, portofoliu, modul de prezentare a concurenților. Moderatorul evenimentului va fi Adriana Dascălu Bulină, redactor Televiziunea Intermedia Suceava.

La finalul concursului, fiecare echipă prezentă va primi distincții și medalii din partea Fundației Jérôme Lejeune şi cadouri personalizate din partea Ambasadei Franței în România.

Marele premiu al concursului o reprezintă o vizită la Parlamentul European din Bruxelles, pentru echipa câştigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător. Excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European vor fi posibile grație implicării în acest proiect a europarlamentarului Cristian Bușoi.

 

Parteneri şi sponsori

Cea de-a II-a ediție a Concursului EuropAffiche, care a avut loc la Timișoara, pe 9 mai 2013, a fost câștigată de echipa de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei din cadrul DGASPC Suceava, echipă care a beneficiat de o excursie gratuită de trei zile la Bruxelles (cu prezentarea afișului câștigător la Parlamentul European), tot cu sprijinul europarlamentarului Cristian Bușoi.

Parteneri și sponsori ai Concursului EuropAffiche la Suceava: Fundația Jérôme Lejeune, Ambasada Franței în România, europarlamentarul Cristian Bușoi, Asociația Multicare Suceava, Asociația Kontrast-E Suceava, Asociația SAVE Suceava, Asociația SEVA Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava, Biroul Francez - Casa Prieteniei Suceava, Hotel Zamca Suceava, Consiliul Județean Suceava, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, SC Digital  Birotics Suceava, SC Cozonac Bujor SRL Suceava, Cofetăria Tosca Suceava, Florăria Flower By Bia Suceava, Oriflame Suceava, SC Rio Bucovina SRL Vatra Dornei, Ami&Mihai Servicii Foto Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoane cu dizabilităţi intelectuale din patru judeţe, prezente la Concursul naţional EuropAffiche, găzduit de Suceava.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Persoane cu dizabilităţi intelectuale din patru judeţe, prezente la Concursul naţional EuropAffiche, găzduit de Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei