Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filiala Suceava a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va achiziționa echipamente IT pentru citire în sistem Braille

Joi, 2 Octombrie 2014 (15:39:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nevăzătorii suceveni vor beneficia de calculatoare cu software specific, cititoare în sistem Braille, achiziţionate din bani europeni. Acest lucru este posibil pe baza unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, proiect ai căror beneficiari sunt nevăzători din Suceava, Republica Moldova şi Ucraina. Este vorba de Proiectul „Intărirea relațiilor de comunicare între nevăzători în regiunea transfrontalieră”, prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat și cofinanțat de statele participante în program. Cei care derulează acest proiect sunt Asociaţia Nevăzătorilor din România - Filiala Judeţeană Suceava, în parteneriat cu Organizația Regională Cernăuți a Asociației Nevăzătorilor din Ucraina, Societatea Orbilor din Moldova şi Centrul Bucovinean pentru Reconstrucție şi Dezvoltare din Cernăuți. În zilele de 2-3 octombrie, la Suceava se află reprezentanţi ai nevăzătorilor din cele trei ţări partenere, care discută modalităţile prin care aceştia pot deveni mai vizibili şi despre căile de comunicare între ei, indiferent de ţara din care fac parte, de limba pe care o vorbesc. Proiectul se va încheia pe 18 decembrie anul acesta şi are o valoare totală de 164.980 de euro, din care valoarea grantului acordat este 148.482 de euro, iar contribuția proprie a partenerilor este 16.498 de euro. Grigore Baran, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România - Filiala Judeţeană Suceava, a făcut o prezentare a filialei sucevene, care are 4.238 de membri, dintre care 2.597 cu handicap grav şi 1.641 cu handicap accentuat. Doar 34 dintre ei sunt salariaţi, ca maseuri, în confecţii cartoane-mături, învăţământ. Prin acest proiect, după cum a completat Grigore Baran, se urmăreşte reducerea stării de izolare a nevăzătorilor în regiunea Cernăuți, orașul Chișinău și județul Suceava, „prin crearea unei baze tehnice şi condiții favorabile pentru comunicare, instruire, căutare locuri de muncă şi schimburi culturale”. Reprezentanta Organizației Regionale Cernăuți a Asociației Nevăzătorilor din Ucraina, Tatiana Zavolicina, manager de proiect, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Hotelul Continental Suceava, că acest proiect „nu trebuie să se oprească aici. Este o colaborare fructuoasă, care trebuie să continue”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filiala Suceava a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va achiziționa echipamente IT pentru citire în sistem Braille.
 Vizualizări articol: 2058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Filiala Suceava a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va achiziționa echipamente IT pentru citire în sistem Braille5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei